Το Γενικού Λυκείου Πυργετού Λάρισας βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

0

Την δεύτερη θέση κατέκτησαν οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Πυργετού Λάρισας, κατά τον φετινό διαγωνισμό του Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία, το οποίο διοργανώνεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής συνείδησης μεταξύ των νέων ανθρώπων, καθώς και τη συμμετοχή τους σε σχέδια ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Απονέμεται για πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν νέοι άνθρωποι, ηλικίας μεταξύ 16 και 30 ετών, και που προάγουν την κατανόηση, προωθούν την ανάπτυξη μιας κοινής αντίληψης της ευρωπαϊκής ταυτότητας, και παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των ευρωπαίων ως μια κοινότητα.

Το σχέδιο που δημιούργησαν οι μαθητές της Β2 του Λυκείου Πυργετού ονομάζεται “Αναζητώντας τον Καρλομάγνο“.

Επιχειρεί μέσα από ένα έξυπνο διαδραστικό παιχνίδι ερωτοαπαντήσεων, συνδυάζοντας μια “παραδοσιακή μακέτα από χαρτόνι” και το διαδίκτυο, να εξετάσει την – για πολλούς – αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Κάρολου του Μέγα. Εστιάζει στους κανόνες δικαίου που ίσχυαν την εποχή του Καρλομάγνου και τους αντιπαραβάλει με το τι ισχύει σήμερα, με ιδιαίτερη έμφαση στην αγροτική πολιτική καθώς οι μαθητές προέρχονται από μια ημιαστική – αγροτική περιοχή, καθώς και την πολυμορφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Βραβείο απονεμήθηκε σε τελετή που έλαβε χώρα στις 3  Μαΐου στο Άαχεν στη μαθήτρια που εκπροσώπησε τη Β΄ Τάξη του ΓΕΛ Πυργετού, Χαρίκλεια Μπλαγούρα.

Share.

Comments are closed.