Τέλος το Ολοήμερο (ΕΑΕΠ) που ξέραμε – Πρόγραμμα Νέου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου 2016-17

0

Στο παρελθόν αν τολμούσε η κυβέρνηση να περάσει κάτι στο διάστημα των διακοπών κάποια διάταξη γινόταν κυριολεκτικά χαμός. Ο χαμός γινόταν από αυτούς που σήμερα αυτοπροσδιορίζονται ως «πρώτη φορά αριστερά» και πράττουν τα ίδια και χειρότερα με τους δεξιούς του παρελθόντος. Βρήκαν λοιπόν τώρα Μεγάλη Βδομάδα, που σταυρώνουν το Χριστό, να θάψουν και στην ουσία να αλλοιώσουν τη λειτουργία των σχολείων ΕΑΕΠ, με σκοπό έχουν του χρόνου λιγότερους εκπαιδευτικούς.

Έτσι παρατηρούμαι να εξαφανίζεται η Θεατρική Αγωγή και η Ευέλικτη Ζώνη, εκεί ακριβώς που έχουν τη μεγαλύτερη δυνατότητα αξιοποίησης, στην Ε΄ και ΣΤ΄ και να μειώνονται κατά μία ώρα στις ίδιες τάξεις οι ΤΠΕ και ουσιαστικά να αχρηστεύονται

Σε ότι αφορά τη Β΄ Ξένη Γλώσσα θα επιλέγεται η πλειοψηφούσα ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ και θα απαγορεύεται η μετακίνηση μαθητή σε άλλο τμήμα για να παρακολουθήσει αυτή που θέλει.

Στο Ολοήμερο; Μόνο με βεβαίωση εργοδότη, ότι και οι δύο γονείς εργάζονται. Ε, ρε γλέντια! Έτσι όχι μόνο δεν θα χρειαστούμε τους 20.000 διορισμούς, αλλά θα έχουμε περίσσευμα εκπαιδευτικών, που θα μείνουν άνεργοι και το κόστος θα το πληρώσει η εκπαίδευση, δηάδη τα ίδια τα παιδιά.

Αναλυτικά όλες οι μεταβολές

Στο νέο πρόγραμμα για τα Δημοτικά Σχολεία (από τη νέα σχολική χρονιά) ανατρέπεται η λογική της εισαγωγής των καινοτομιών, δηλαδή των μη ακαδημαϊκών μαθημάτων.

Αφαιρούνται από τους μαθητές όλων των τάξεων 1 ώρα Ευέλικτης Ζώνης (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικές Δραστηριότητες), 1 ώρα Φυσικής Αγωγής (οι έρευνες για την παχυσαρκία πάνε .περίπατο), 1 ώρα από την Αγγλικών (ας είναι καλά τα φροντιστήρια) και 1 ώρα της Μελέτης Περιβάλλοντος και Μουσικής από την Α΄ και Β΄τάξη,1 ώρα Υπολογιστές από Γ’ έως ΣΤ΄ (η σύγχρονη εποχή και αυτή πάει περίπατο) .Α!! ναι μειώνεται και 1 ώρα η Ελληνική Γλώσσα από την Α΄ και Β΄ τάξη-(δεν την έχουν ανάγκη οι μικροί μαθητές;) και 1 ώρα τα Θρησκευτικά από Ε΄ και ΣΤ΄ (νομίζω ότι υπάρχει απόφαση του ΣΤΕ για το 2ωρο μάθημα των θρησκευτικών ). Σύγχυση, απειρία, ιδεοληψία, παιδαγωγικός συντηρητισμός, μάλλον όλα μαζί…

Να γιατί μίλησα αρχικά για «πρώτη φορά αριστερά» και για δεξιά μέτρα.

Δείτε ολόκληρη την υπουργική απόφαση πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.