Η απεργία της ΕΣΗΕΑ στην υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Σημεία των καιρών αυτά που ζούμε τούτες τις μέρες. Γιατί το λέμε αυτό; Μα, γιατί οι συνδικαλιστές του δημοσιογραφικού κόσμου, της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισαν να θέσουν το πάλαι ποτέ κραταιό συνδικάτο τους για μία ακόμη φορά τις υπηρεσίες τους στην δοκιμαζόμενη παρέα του Μαξίμου.

Εδώ και κάμποσες μέρες έχουν επιβάλλει «σιγή ασυρμάτου» και έχουν απαλλάξει το λαό από «τα βοθροκάναλα της διαπλοκής» που θα έλεγε και ο υφυπουργός Πολλάκης και τούτο γίνεται για να μη μπορέσει να αντιληφθεί ο φουκαράς ο ελληνικός λαός πόσο οπορτουνιστές είναι αυτοί που μας κυβερνούν.

Μα θα μου πείτε, δεν έχουν δικαίωμα οι δημοσιογράφοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, δεν έχουν δικαίωμα να απεργήσουν; Φυσικά κι έχουν! Άλλωστε θα είμαστε οι τελευταίοι που θα ισχυριζόμαστε το αντίθετο. Όμως σε τούτες τις δύσκολες μέρες θα μπορούσαν, νομίζω, να κηρύξουν μποϋκοτάζ στο κυβερνητικό ρεπορτάζ. Να λειτουργούν τα Μέσα Ενημέρωσης δίχως να μεταδίδουν την άποψη της κυβέρνησης. Αυτό θα πονούσε την κυβέρνηση και δεν θα τη βοηθούσε.

Κρίνοντας από το αποτέλεσμα καταλαβαίνουμε ότι ο μόνος χαμένος σε αυτή την υπόθεση είναι ο ελληνικός λαός και ο δημοσιογραφικός κόσμος. Ο ελληνικός λαός στερείται του ιερού δικαιώματος της πληροφόρησης και μάλιστα σε μία περίοδο που λαμβάνονται ιδιαίτερα κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του.

Σε ότι αφορά το δημοσιογραφικό κόσμο φαίνεται να αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της αυτοκαταστροφής. Τι να περιμένει από ένα συνδικάτο που διαγράφει μέλη του γιατί υπερασπίστηκαν μια άποψη με την οποία διαφωνούν οι ένοικοι του Μαξίμου οι αλλά και κάποιοι ινστρούχτορες της ΕΣΗΕΑ; Αντί να υπερασπιστούν την ελευθεροτυπία και την ελεύθερη ενημέρωση ώστε να κερδίσουν την χαμένη τους αξιοπρέπεια, έκαναν το αντίθετο. Τα έβαλαν με κάποιους δημοσιογράφους που είχαν διαφορετικές πολιτικές θέσεις από την πλειοψηφία και τώρα αφήνουν να εξελίσσεται μία απεργία που ωφελεί μόνο την κυβέρνηση.

Τι να πεις; Θλίψη και μόνο θλίψη!

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Νίκος Χαρδαλιάς: Τα πάρκα της Μητροπολιτικής Αττικής θα επιστρέψουν στους πολίτες

Τον τελευταίο χρόνο, από την εποχή που ήμουν ακόμη υποψήφιος περιφερειάρχης, αλλά και πιο εντατικά…

3 ώρες ago

Πανελλαδικές 2024: Αντίστροφη μέτρηση για τις εξετάσεις – Πότε κλείνουν τα σχολεία – Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια…

4 ώρες ago

ΥΠΕΞ: «Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα» η λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί

«Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα» χαρακτηρίζει το ελληνικό  υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση της Άγκυρας να…

10 ώρες ago

Κάλεσμα Νίκου Φίλη για κοινή δράση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων για την Ειρήνη στην Παλαιστίνη

Την κοινή δράση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων για την Ειρήνη στην Παλαιστίνη ζητά με δήλωσή…

19 ώρες ago

H πασχαλινή προσευχή που χρησιμοποιούμε στα σχολεία έως την παραμονή της Ανάληψης του Κυρίου

Η αναστάσιμη προσευχή είναι αυτή που ακούγεται καθημερινά στα σχολεία, από τη Δευτέρα του Θωμά,…

23 ώρες ago

Η Χαμάς συμφώνησε σε κατάπαυση πυρός – Αποδέχτηκε την πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ

Η Χαμάς δήλωσε σήμερα ότι αποδέχθηκε μια πρόταση από την Αίγυπτο και το Κατάρ για κατάπαυση…

1 ημέρα ago