Το σχέδιο της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση παρουσίασε ο Κ. Χατζηδάκης

0

Ένα «νέο εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση» καταρτίζει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Κώστη Χατζηδάκη, ο οποίος παρουσίασε το προγραμματικό πλαίσιο, που επεξεργάζεται η αξιωματική αντιπολίτευση. «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα Συγκεκριμένο, Τεκμηριωμένο και Αξιόπιστο.

Συγκεκριμένο επειδή θα απαντά σε ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες. Δεν θα περιλαμβάνει γενικόλογες εξαγγελίες, αλλά στοχευμένες δράσεις. Τεκμηριωμένο διότι είναι κοστολογημένο. Στηρίζεται σε σοβαρά στοιχεία και αξιόπιστες μελέτες, ενώ υιοθετεί, με τις απαιτούμενες προσαρμογές, τις καλύτερες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές. Και αξιόπιστο, γιατί δίνει στους Έλληνες την ελπίδα της αλήθειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας ενώπιον των συνέδρων. Ο ίδιος, μάλιστα, επισήμανε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να περάσει μέσα από το πρόγραμμα δύο μηνύματα: Πρώτον, το άνοιγμά μας στην κοινωνία και δεύτερον, την ανοιχτή διαβούλευση με τους πολίτες.

Ο κ. Χατζηδάκης κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας πως οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανα πάσα στιγμή και ζήτησε να είναι όλοι σε επιφυλακή καθώς “μπορεί να χρειαστεί να αναλάβουμε τις τύχες της χώρας πολύ νωρίτερα”. 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι αυτή την στιγμή ο μεγαλύτερος αντίπαλος δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας και των ψεύτικων υποσχέσεων που έδωσε, αλλά «η δυσπιστία ενός μεγάλου τμήματος πολιτών απέναντι στην πολιτική και στα κόμματα»! «Πρέπει να καταβάλουμε σοβαρή προσπάθεια για να αλλάξουμε το κλίμα και να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε. Θα το πετύχουμε εστιάζοντας σε ένα στόχο : Προσπαθώντας να κλείσουμε τον κύκλο του λαϊκισμού και να απευθυνθούμε στους πολίτες με τη γλώσσα της αλήθειας. Να τους πούμε συγκεκριμένα πράγματα που να δίνουν απαντήσεις στα προβλήματά τους. Να γίνουμε και δυσάρεστοι, αν χρειαστεί, αλλά πάντως να μην ωραιοποιούμε τις καταστάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα πρέπει να εκπλήξει θετικά τους πολίτες με λύσεις, οι οποίες δεν πρέπει να «είναι λαϊκιστικές σαπουνόφουσκες, αλλά να υιοθετούν τις καλύτερες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές»

Πρώτες αντιπροσωπευτικές προτάσεις

Την ίδια ώρα, ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε τις πρώτες προτάσεις που θα τεθούν σε διαβούλευση, τονίζοντας ότι δεν απαιτούνται χρήματα αλλά φέρνουν χρήματα.

Πιο συγκεκριμένα:

Φορολογικά κίνητρα που δίνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες για νέες επενδύσεις.

Τις πιο εμβληματικές, εκείνες δηλαδή που δημιουργούν πολλές νέες θέσεις εργασίας. Το κάνουν ήδη άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα το κάνουμε και εμείς.

Φοροδιαφυγή : Σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. 
Οι δαπάνες από τομείς που παρουσιάζουν εκτεταμένη φοροδιαφυγή, θα προσμετρώνται στο διπλάσιο στη δημιουργία του αφορολόγητου ορίου.

Και μην ξεχνάμε μειώνοντας τη φοροδιαφυγή μπορεί κανείς να μειώσει και τους φορολογικούς συντελεστές το οποίο είναι κομβικό στοιχείο της πολιτικής μας

Εφαρμογή επιτέλους, του Νόμου Πλαισίου για την απλοποίηση στις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων. 
Ένα νόμο που μειώνει κατά 60% τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για το άνοιγμα μιας επιχείρησης. Τον είχαμε ετοιμάσει εμείς, αλλά έχει μπει δυο χρόνια στο ψυγείο από τη σημερινή κυβέρνηση. Είναι άγνωστες έννοιες γα το ΣΥΡΙΖΑ αυτά!

Προσέλκυση συνταξιούχων από άλλες χώρες της ΕΕ για αγορά κατοικίας. Και για να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι στην Ελλάδα.

Για να ενισχύσουμε τον τουρισμό μας και να αυξήσουμε τα έσοδά μας.

Η Πορτογαλία, η Μάλτα και η Κύπρος έχουν δώσει κίνητρα. Πρέπει και η Ελλάδα να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων να γίνεται από το ΑΣΕΠ, για να έχει όλα τα εχέγγυα αντικειμενικότητας. 
Να τελειώνουμε έτσι με την αναξιοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις και να δημιουργήσουμε μια νέα κουλτούρα αποδοτικότητας, αξιολόγησης και διαφάνειας.

Η αστυνομία θα είναι εκεί που πράγματι χρειάζεται. Για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. 
Με χαρτογράφηση της εγκληματικότητας ανά περιοχή προκειμένου η αστυνομική δράση να εστιάζει εκεί που υπάρχει όντως πρόβλημα.

Με έμφαση στην ένστολη αστυνόμευση και ενεργοποίηση εκ νέου της ομάδας δίκυκλης αστυνόμευσης.

Σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και στην Ελλάδα 
Ενός υψηλού επιπέδου συλλογικού οργάνου, παρά τω Πρωθυπουργώ στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία. 
Για να ενισχυθεί ο εθνικός στρατηγικός και να αποκτήσει η εξωτερική μας πολιτική διάρκεια και σταθερότητα.

Ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα με δυνατότητα καθιέρωσης διδάκτρων και θερινά σχολεία – summer schools – σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. «Για να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης. Να προσελκύσουμε αλλοδαπούς προπτυχιακούς φοιτητές.Να αξιοποιήσουμε επιστημονικό προσωπικό και να αποκτήσουν τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα αποκτούν πρόσθετους πόρους», όπως είπε.

Επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε όλη τη χώρα. Μέσα σε διάστημα 12 μηνών. Για να βγουν πραγματικά οι ασθενέστεροι συμπολίτες μας από την φτώχια και να μπορέσουν να κυνηγήσουν ένα καλύτερο αύριο. Είναι ένα σχέδιο που η σύγχυση και οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ το έχουν κρατήσει κολλημένο.

Σε ότι αφορά την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας παρουσίασε τρεις προτάσεις και ειδικότερα:

Τα ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΠΥ για ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού θα κλείνονται εντός 24 ωρών
Υιοθετούμε το μοντέλο εξυπηρέτησης του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας, όπου ένα ποσοστό των ημερήσιων ραντεβού κάθε γιατρού αφορά υποχρεωτικά αυτές τις ομάδες πληθυσμού.

Επεκτείνεται το μέτρο χορήγησης επαναλαμβανόμενης συνταγής από τους 6 στους 12 μήνες.
Το καθεστώς αυτό ισχύει ήδη σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Μειώνεται έτσι η ταλαιπωρία των ασθενών και απελευθερώνεται ο χρόνος των γιατρών.

Τρίτον, θα γίνεται κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους
για ειδικές κατηγορίες ασθενών με δυσκολίες πρόσβασης και κινητικότητας.

Με τις προτάσεις αυτές, οι πολίτες αποκτούν αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας χωρίς καμία ουσιαστική δημοσιονομική επιβάρυνση.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner