Ι. Μουζάλας: Δεν είναι εύκολο να αδειάσεις την Ειδομένη

0

Προβληματισμένος για την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη και τον Πειραιά εμφανίζεται ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ωστόσο επισημαίνει πως δεν υπάρχει “μαγικό άδειασμα” μιας περιοχής που έχουν μαζευτεί 13.000 άνθρωποι.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News o ο κ. Μουζάλας σημειώνει χαρακτηριστικά, «δεν είμαι υπερήφανος για την Ειδομένη, ούτε για τον Πειραιά». «Γενικώς δεν ήμουν υποψιασμένος, αιφνιδιάστηκα από τις δυσκολίες». Σε ερώτηση μάλιστα για το εάν «έχει κόλλα η καρέκλα της εξουσίας», η απάντηση που δίνει είναι ότι, «κόλλα έχει ο κ…ος μερικών, δεν έχουν οι καρέκλες».

Ειδικότερα, σε όσους τον κατηγορούν για το ότι δεν άδειασε την Ειδομένη, σημειώνει: «Παγκόσμια μαγικό άδειασμα περιοχής που έχουν μαζευτεί 13.000-14.000 άνθρωποι δεν υπάρχει. Και μάλιστα όταν το 60% αυτών είναι γυναικόπαιδα. Αν το κάναμε με τη βία, θα θέλαμε δύο μεραρχίες. Θέλω να σας θυμίσω ότι στο Καλαί έκαναν επτά χρόνια να τα καταφέρουν, στην Ηγουμενίτσα ήταν ένας καταυλισμός και τρεις φορές το χρόνο έμπαιναν τα ΜΑΤ, τους έδερναν, μετά ξανά μανά, πέρασαν χρόνια, έτσι, το ίδιο και στην Πάτρα. Δεν είναι εύκολο ούτε αυτονόητο το πώς επεμβαίνεις, πότε επεμβαίνεις. Επεμβαίνεις όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες που επιτρέπουν να περάσει αυτός ο πληθυσμός από τη φάση του θυμού στη φάση της αποδοχής».

Στην ερώτηση αν υπάρχει μία πράξη δική του ή της κυβέρνησης για την οποία ντρέπεται, απάντησε: «Δεν ντρέπομαι, αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα που γίνονται και λυπάμαι που γίνονται ακόμα κι αν καταλαβαίνω την αναγκαιότητα τους. Για την Ειδομένη δεν είμαι περήφανος, ούτε για τον Πειραιά. Σημασία έχει όμως, αφού το έκανες να ξέρεις τι έκανες, να ξέρεις τι έπρεπε να κάνεις και πως μπορείς να το διορθώσεις».

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με την αναφορά του στα Σκόπια ως Μακεδονία λέει πως «ανήκω σε αυτό το μείζον κομμάτι της Αριστεράς που θεωρεί ότι το να ονομαστεί «Μακεδονία» η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας αποτελεί ιστορική χλεύη και ύβρη και ήμουν από την αρχή υπέρ της σύνθεσης ονομασίας. Αλλά παρόλα αυτά το λάθος είναι λάθος», ανέφερε για την ονομασία των Σκοπίων.

Share.

Comments are closed.