Marcel Fratzscher: Αναπόφευκτο το «κούρεμα» χρέους το οποίο θα έστω και με άλλη ονομασία

0

Βέβαιος ότι θα γίνει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δηλώνει ο Μάρτσελ Φράτσερ (Marcel Fratzscher), επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Deutsche Institut für Wirtschaftsforschung (DIW).

«Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα γίνει “κούρεμα”, έστω και αν δεν το ονομάσουν έτσι. Το θέμα είναι μάλλον αν αυτό το “κούρεμα” θα αποφασισθεί ήδη στους επόμενους μήνες ή αργότερα», δήλωσε ο οικονομολόγος και άτυπος σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ, όπως αναφέριε η ιστοσελίδα www.contra-magazin.com.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της σύνδεσης των επιτοκίων με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ώστε να δοθούν στην ελληνική κυβέρνηση ισχυρότερα κίνητρα για μεταρρυθμίσεις. Ακόμη, εκτίμησε ότι ο κίνδυνος του Grexit έχει σαφώς μειωθεί και εν τω μεταξύ είναι πολύ απίθανο να συμβεί, «διότι η μεγάλη πλειοψηφία στην Ευρώπη αντιλαμβάνεται, ολοένα και περισσότερο και στη Γερμανία, ότι το ευρώ είναι δύναμη και άγκυρα σταθερότητας στην Ελλάδα και όχι αδυναμία».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της ιστοσελίδας www.contra-magazin.com με τίτλο «DIW hält Gefahr eines Grexits für gebannt» στα γερμανικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.