Ο «αριστερός» πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, δεν επιθυμεί να μειωθούν οι συντάξεις των βουλευτών

0

Χθες σε άρθρο μας με τίτλο «Ντροπή: Πιο ίσοι από τους άλλους οι βουλευτές και αυτοδιοικητικοί που γλυτώνουν την ασφαλιστική λαίλαπα» καυτηριάζαμε τη στάση του υπουργού Κατρούγκαλου που προσπάθησε, στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στο τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, να δικαιολογήσει την εξαίρεση των βουλευτών από την ασφαλιστική λαίλαπα.

Σήμερα τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος υπερασπίστηκε από το Κοινοβούλιο τη διάταξη που αφορά τις συντάξεις πρώην βουλευτών.

Μάλιστα έκανε λόγο για αντιπολιτευτικό και αντικοινοβουλευτικό ορυμαγδό, μάλιστα αντικοινοβουλευτικό ορυμαγδό, που αναπτύσσεται και ο οποίος δεν στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία.

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου λέγοντας στον πρόεδρο της Βουλής «σταμάτα πια», ενώ ο Νίκος Βούτσης του απάντησε: «Σηκώνομαι να σας υπερασπίσω το παρελθόν σας και την πορεία σας την μεταπολιτευτική».

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι μιλήσε για πρώην βουλευτές που δεν έχουν που την κεφαλή κλίνε και θύμισε ότι οι βουλευτικές συντάξεις έχουν μειωθεί τα χρόνια της κρίσης από 40-60%. Η μείωση όπως είπε, φθάνει μέχρι και τα 1400 ευρώ ακόμη και για βουλευτές ή πρώην υπουργούς με 20 χρόνια θητείας.

Τώρα εμένα και τόσους άλλους πώς να μη μας πάρουν τα κλάματα;

Ρε παιδιά, προτείνω από αυτή τη στιγμή να απαιτήσουμε να κοπεί μέρος των εσόδων των εργαζομένων και συνταξιούχων με 400 ή 500 ευρώ το μήνα και να δοθούν σε όλους αυτούς τους αναξιοπαθούντες. Ντροπή και πάλι ντροπή

Share.

Comments are closed.