O Στ. Θεοδωράκη αποκαλύπτει το σκάνδαλο με τις σπατάλες για τα hotspots

0

Νέες αποκαλύψεις έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με τις σπατάλες στο όνομα του προσφυγικού κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ασφάλεια στη Βουλή. Δίνοντας στη δημοσιότητα και τα σχετικά έγγραφα ανέφερε ότι το Υπουργείο Αμύνης νοίκιασε –χωρίς διαγωνισμό– και μόνο για φιλοξενία, χωρίς φαγητό, ένα κάμπινγκ στο Λιτόχωρο Πιερίας για να φέρει μετανάστες έναντι 9,50 ευρώ το άτομο, όταν το καλοκαίρι το ίδιο κάμπινγκ ζητάει 4 ευρώ το άτομο.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Στα χρόνια των άλλων μνημονίων χτίζατε πάνω στην ανασφάλεια και στο φόβο. Ήταν τα πολιτικά σας όπλα. Μιλούσατε για επιδημία αυτοκτονιών και τροφοδοτούσατε με ανασφάλεια την ανασφάλεια. Δημιουργήσατε συνθήκες συλλογικού πένθους και τώρα αποστρέφετε τα μάτια σας από την πραγματικότητα Και τα παρουσιάζετε όλα ιδανικά». Στη συνέχεια σημείωσε ότι «η πολιτική σας είναι ένα μείγμα αριστερού λαϊκισμού με λίγη στολή παραλλαγής και εξουσιομανίας. Ο αριστερός λαϊκισμός σας, παρά τη στολή παραλλαγής, γεννά νέες ανασφάλειες».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σημειώνοντας: «Αφήσατε τους καταυλισμούς στο έλεος της μαφίας. Της συριακής και της αφγανικής. Γιατί δε ρωτάτε τους λιμενικούς να σας πουν για το τι βλέπουν κάθε βράδυ στο λιμάνι. Και τους φαντάρους τι βλέπουν στο Σχιστό. Μαύρα τζιπ και σκηνές που δεν φιλοξενούν πρόσφυγες αλλά προσφέρουν υπηρεσίες έναντι 5 ευρώ;».

Σκληρή απάντηση έδωσε επίσης και στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσα, ο οποίος τον είχε εγκαλέσει για φθηνή πολιτική υπονοούμενων. Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε:
«Μιλάτε για επιπόλαιους λογιστές επειδή σας αποδεικνύουμε ότι το ελληνικό δημόσιο σπαταλά λεφτά σε ημετέρους. Νομίζω ότι είναι προσβολή για τον κόσμο που μας ακούει. Γιατί μπορεί τώρα που γίνατε υπουργός να νιώθετε ότι είναι ψιλοδεκάρες τα 4 ευρώ που γίνονται 9,5 και ένα hot spot που στοιχίζει 1,5 εκατομμύριο ενώ όλα τα κάνει ο στρατός, ο Δήμος, και τα Ελληνικά Πετρέλαια αλλά εμείς θα επιμείνουμε να μην τα θεωρούμε όλα αυτά πενταροδεκάρες και να λέμε ότι είναι επιπόλαια λογιστικά νούμερα. Αυτό που σας λέμε είναι πολύ απλό: ότι κάνατε μια σύμβαση μιας εβδομάδας -που πλέον είναι για 20 μέρες και σε λίγο θα μας λέτε ότι είναι για  2 μήνες και πάει λέγοντας. Γιατί αυτό είναι το κόλπο: η παράταση στην παράταση. Και για μια συμφωνία που είναι για 9,5 ευρώ τη βραδιά ενώ ο επίσημος τιμοκατάλογος δίνει 4 ευρώ. Είναι απλά τα στοιχεία όπως είναι τρανταχτά τα στοιχεία στη Χίο.
Πήγα στη Χίο για να δω με τα μάτια μου αυτό το οποίο έχετε κάνει. Είναι ένα σκάνδαλο πρώτης γραμμής. Το λέει όλη η Χίος, το λένε οι νομικές υπηρεσίες του κράτους,  το ΙΚΑ, ο Δήμος. Το λένε όλοι γιατί όλα τα έχει προσφέρει ο στρατός, ο Δήμος και τα Ελληνικά Πετρέλαια. Και εσείς σπάζοντας τις συμβάσεις -γιατί αυτό είναι το κόλπο -πήρατε μια μεγάλη έκπτωση για να μπορέσετε να δώσετε τη σύμβαση κάπου. Τα ξέρετε τα νούμερα ας μην κουράζω την αντιπροσωπεία. Θα τα πω μόνο επιγραμματικά. Η μία σύμβαση ήταν 854.000 ευρώ. Ήταν 1,5 εκατομμύριο το έργο, και (ο ανάδοχος) κάνει μια μεγάλη έκπτωση και προτείνει να το κάνει με 854.000 ευρώ.
Και το πήρε και μετά από λίγες μέρες προστέθηκαν άλλες 423.000 ευρώ  για να είμαι ακριβής. Είναι παλιό κόλπο.  το έχουν κάνει όλοι οι προηγούμενοι και συνεχίζετε και το κάνετε και εσείς. Και αντί να απαντήσετε, μου μιλάτε με ιδεοληπτικές φράσεις, που δεν λένε τίποτα στον κόσμο που υποφέρει και βλέπει ότι υπάρχει σπατάλη
».

Share.

Comments are closed.