Γιορτές Εξόδου Ι.Π. Μεσολογγίου με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη στη “ΔΙΕΞΟΔΟ”

0

Με μια εκπληκτική έκθεση που φέρει την σφραγίδα του κορυφαίου ζωγράφου – χαράκτη και καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας Γιάννη Ψυχοπαίδη ξεκίνησαν και φέτος οι Γιορτές Εξόδου στο Μεσολόγγι από τις αίθουσες του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου».

Στο μεγάλο αυτό εικαστικό γεγονός, που φέρει τον τίτλο «ΤΟ ΘΕΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ – Ο Μπάυρον και οι αγωνιστές του ΄21», έδωσε το παρόν πλήθος φιλότεχνων από όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Μεταξύ των εκθεμάτων  περιλαμβάνονται  «βυρωνικές παραλλαγές», εικαστικές αναφορές πάνω στην εφημερίδα «Ελληνικά Χρονικά» του Μάγερπορτρέτα του Σολωμού και  αγωνιστών του ΄21 καθώς και εικόνες από το ευρύτερο πλαίσιο της ιστορικής εποχής και του μεσολογγίτικου τοπίου.

Μερικά από τα έργα που παρουσιάζονται στην «ΔΙΕΞΟΔΟ» έχουν εκτεθεί στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα («Ο Βύρωνας στην Κεφαλονιά», 2014), στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης (Χαρακτική 1962-2013) και πρόσφατα στο Εθνικό Τυπογραφείο στην Αθήνα ενώ  για πρώτη φορά παρουσιάζεται  το σύνολο των έργων του Γιάννη  Ψυχοπαίδη – χαρακτική, ζωγραφική, μικτές τεχνικές και σχέδια- πάνω στα πρόσωπα και τα θέματα του αγώνα για την ελευθερία.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαΐου με καθημερινή λειτουργία (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ ενώ για οργανωμένες ομάδες επισκεπτών η έκθεση θα λειτουργεί και εκτός ωραρίου μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την υπεύθυνη επιμελήτρια (26310 51260)

Share.

Comments are closed.