Πυρά κατά του ΔΝΤ από Τσίπρα με άρθρο του στους Financial Times

0

Πυρά εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξαπολύει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του στους Financial Times, κατηγορώντας το Ταμείο ότι επιχειρεί να αλλάξει τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις μεταφέροντας το βάρος στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας.

«Μετά από έξι χρόνια ύφεσης θέτουμε τα θεμέλια για την ανάκαμψη» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας

«Η Ελλάδα αδυνατεί να κατανοήσει γιατί το ΔΝΤ επιμένει στην αλλαγή του σχεδιασμού των μεταρρυθμίσεων κατά τρόπο που αφήνει ανέγγιχτη την απόδοση και την απλούστευση αλλά καθιστά τη μεταρρύθμιση σημαντικά λιγότερο προοδευτική, μεταφέροντας ένα αξιοσημείωτο μέρος των βαρών στους σχετικά φτωχότερους» αναφέρει.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι «η κυβέρνησή μας επανεξελέγη με εντολή να επιτύχει το διττό στόχο της δημοσιονομικής πειθαρχίας και αξιοπιστίας, αφενός, και της κοινωνικής δικαιοσύνης και της άρσης των αδικιών, αφετέρου» χαρακτηρίζοντας τις προτεινόμενες αλλαγές στη φορολογία «ένα καλό παράδειγμα του πού στοχεύουμε». 

«Η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM με πεισματική επιμονή να αγνοείται το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας δεν υπηρετεί τις αξίες με τις οποίες η Ευρώπη έχει ευημερεύσει» συμπληρώνει.

Ο πρωθυπουργός καταλήγει εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι «μέσα στις επόμενες ημέρες» θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. «Και είμαι βέβαιος ότι το 2016 θα αποτελέσει έτος κοινωνικής και οικονομικής καμπής για την Ελλάδα, που θα αποκαταστήσει την υπερηφάνεια και την αισιοδοξία του λαού της, και θα κάνει τη χώρα παράδειγμα βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης» καταλήγει.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στους Financial Times με τίτλο «Greece has defied doommongersnow the IMF must do its bit», στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.