Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά με 6% η ΝΔ – Ένας στους δύο ζητούν εκλογές

0

Το εντυπωσιακότερο στοιχείο αυτής της δέσμευσης είναι ότι ένας στους δύο πολίτες ζητούν πρόωρες εκλογές, τασσόμενη υπέρ της απομάκρυνσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάτι που μέχρι στιγμής έχει ζητήσει μόνο η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη και τούτο μπορούμε να πούμε ότι δείχνει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης προς στη ΝΔ η οποία προηγείται με 6%.

Σε δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Action 24, το 47% των πολιτών επιλέγει προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 32% προτιμά την συνέχιση της παρούσα κυβέρνησης.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου (με αναγωγή), η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό της τάξης του 6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου με αναγωγή:
ΝΔ 31%
ΣΥΡΙΖΑ 25%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ  5,5%
ΚΚΕ 5,5%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3%
ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3%
ΠΟΤΑΜΙ 2,5%
ΑΝ.ΕΛ. 2,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
Άλλο κόμμα: 3,5%
Οι αναποφάσιστοι κατέχουν υψηλό ποσοστό της τάξης του 8,5%, ενώ 2,5% των ερωτηθέντων δεν απάντησαν.

Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 30%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, 23%.

Σε ότι αφορά την Παράσταση νίκης το 50% (44% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) πιστεύει ότι θα νικήσει η ΝΔ και μόλις το 32% (40% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) πιστεύει ότι θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γενικά ερωτήματα

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματα, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα πιστεύει πως το κλίμα στην οικονομία θα αλλάξει προς το καλύτερο μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, με ποσοστό 49% έναντι 44%.

Από την άλλη πλευρά, το 72% των συμμετεχόντων αξιολογεί αρνητικά την πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης, σε αντίθεση με 21% που την αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά.

Επίσης εντυπωσιακό είναι ότι το 70% της κοινής γνώμης κρίνει αρνητικά τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η ταυτότητα της δημοσκόπησης

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία PULSE για τον τηλεοπτικό σταθμό action 24. Ήταν τηλεφωνική με δείγμα 1.208 ενήλικους με δικαίωμα ψήφο. Πανελλαδικό δείγμα, Διενεργήθηκε 11-13 Απριλίου 2016 με διακύμανση στατιστικού λάθους +/- 2,8%

Share.

Comments are closed.