Δραματική έκκληση του προέδρου του Χαμόγελου του παιδιού Κώστα Γιαννόπουλου

0

Αργά το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, ανάρτησε ένα βίντεο στη σελίδα του οργανισμού στο Facebook με το οποίο αποκαλύπτει πως του έχει εμφανιστεί ένα σοβαρό υγείας και ανησυχεί για το μέλλον του Χαμόγελου.

Με το βίντεο εκφράζει την αγωνία του για τη συνέχιση του έργου και αναφέρει πως το Χαμόγελο του Παιδιού ανήκει στην κοινωνία και όχι στον ίδιο.

Και να μην σταθεί κανείς εμπόδιο στη συνέχιση του δύσκολου αλλά μεγάλου έργου που επιτελεί καθημερινά το Χαμόγελο του Παιδιού. Το Χαμόγελο του Παιδιού δεν είναι δικό μου και κανενός αλλά των παιδιών. Επειδή όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές να συνεχίσουν τη δράση τους και να μην τους ενοχλήσει κανένας σε αυτό που κάνουν είτε με τον Γιαννόπουλο είτε χωρίς τον Γιαννόπουλο“, αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμα του.

Δεν θα ήθελα να δω κάποιον υπουργό να καταργεί τη δυνατότητα του Χαμόγελου να συνεχίσει”, λέει ο κ. Γιαννόπουλος. “Ανησυχώ γιατί όλα λειτουργούν στο πόδι. Ανησυχώ γιατί θα βγει κάποια υπουργική απόφαση με την οποία θα στραγγαλίσουν κάθε υγιή προσπάθεια… Να καταλάβουν πως εκτός από τον ΕΝΦΙΑ και τις οικονομικές αποφάσεις υπάρχει και μια κοινωνία που πρέπει να στηριχθεί και να αλληλοστηριχθεί. Τα πελατειακά συστήματα που ενοχλούνται κατά διαστήματα μας έχουν δημιουργήσει προβλήματα“, αναφέρει ο πρόεδρος του οργανισμού.

Το ακριβές κείμενο που συνοδεύει το παρακάτω βίντεο:

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκομαι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση με το πρόβλημα υγείας που μου έχει παρουσιαστεί.
Μέσα σε αυτό το προσωπικό ταρακούνημα αισθάνθηκα την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας ότι το Χαμόγελο του Παιδιού δεν ανήκει σε εμένα, δεν ανήκει σε κανέναν άλλον ανήκει μόνο στα ΠΑΙΔΙΑ και την κοινωνία…
ΑΝΥΣΗΧΩ γιατί έχει ενοχλήσει το Χαμόγελο με τη δουλειά του…
ΑΝΗΣΥΧΩ γιατί προσπάθησαν διάφοροι κατά καιρούς να του κάνουν κακό…
ΑΝΗΣΥΧΩ γιατί δεν θα ήθελα να δω κάποιος υπουργός, κάποιος πολιτικός να αποφασίσει την κατάργηση του Χαμόγελου…
ΑΝΗΣΥΧΩ γιατί όλα λειτουργούν στο πόδι κι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι του αρέσει…
Ποια είναι η ΛΥΣΗ μας; Να συσπειρωθούμε και να ζητήσουμε απο τον πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση κι αυτούς που διοικούν αυτή τη χώρα να καταλάβουν ότι εκτός από ΕΝΦΙΑ και αποφάσεις οικονομικές, υπάρχει και μια κοινωνία που πρέπει να στηριχθεί…
Σας ζητώ να συμμετέχετε σε μια προσπάθεια των επόμενων ημερών να καταδείξουμε τα προβλήματα που υπάρχουνε…
Θα πω έξω από τα δόντια τι προβλήματα μας έχουν δημιουργήσει όλα αυτά τα πελατειακά συστήματα, διαχρονικά…
Χάρη σε ΕΣΑΣ φτάσαμε έως εδώ, για να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ χρειαζόμαστε την δική σας φωνή…
Γιατί όπως είπε ο μικρός μας ιδρυτής Ανδρέας Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε…”.
Διευκρινίζεται πως το Χαμόγελο του Παιδιού λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια. Οι δράσεις του σε θέματα υγείας, εγκατάλειψης, κακοποίησης και προβλήματα διαβίωσης, έχουν βοηθήσει πάνω από 970.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Εκτός από τα σπίτια φιλοξενίας, λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή 1056, πρωτοστατεί ως Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα Παιδιά και συντονίζει εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα για θέματα βίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου για το bullying.
Ο Κώστας Γιαννόπουλος ίδρυσε τον οργανισμό πραγματοποιώντας επιθυμία του γιου του Ανδρέα που πέθανε σε ηλικία 10 ετών από καρκίνο, τον Δεκέμβριο του 1996. Το Χαμόγελο του Παιδιού έλαβε το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2014 για την εξαιρετική του συνεισφορά στην προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού.

Δείτε το βίντεο του Προέδρου του Χαμόγελου του Παιδιού κ Κώστα Γιαννόπουλου

Share.

Comments are closed.