91 αρχιτεκτονικά αριστουργήματα θα γνωρίσουν οι Αθηναίοι

0

Το Open House που μετρά ήδη 3 χρόνια λειτουργίας στην Αθήνα είναι ένας σημαντικός διεθνής θεσμός που έχει στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα του project ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και σήμερα πραγματοποιείται σε περισσότερες από 35 πόλεις σε όλον τον κόσμο.

Στις 16 και 17 Απριλίου, οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αρχιτεκτονικά διαμάντια της πόλης και να μάθουν την ιστορία που γράφτηκε σε αυτά. Τετρακόσιοι πενήντα εθελοντές θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες σε 91 σύγχρονα και νεοκλασικά κτήρια, όπως το Μουσείο της πόλης των Αθηνών, το Μπάγκειο, το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης , το Δημαρχείο της Αθήνας, το Εβραϊκό μουσείο, το Δημοτικό θέατρο Πειραιά, το μουσείο Βορρέ, το κέντρο τέχνης και πολιτισμού Beton 7 και μια σειρά από σημαντικά αρχιτεκτονήματα.

«Στόχος της εκδήλωσης είναι να γνωρίσει ο κόσμος την αξία της αρχιτεκτονικής και το πόσο σημαντικό είναι για την καθημερινότητά μας να βλέπουμε κτήρια που παρουσιάζουν αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον» λέει η υπεύθυνη επικοινωνίας του Open House Athens Ρενάτα Δούμα.

Η συμμετοχή του κοινού στις ξεναγήσεις γίνεται με την εξής διαδικασία:

  • Μελετάτε το πρόγραμμα
  • Επισκέπτεστε τους χώρους που σας ενδιαφέρουν κατά τις επισκέψιμες ώρες του καθενός.
  • Περιμένετε τη σειρά σας για να παρακολουθήσετε την ξενάγηση. Η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας (με βάση τον χρόνο άφιξης σε κάθε χώρο, εντός του ωραρίου επίσκεψης) και ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Δεν απαιτείται κράτηση για την επίσκεψη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Share.

Comments are closed.