Βόμβα Μοσκοβισί: Επανέφερε ξαφνικά το σενάριο του Grexit

0

Εμμέσως πλην σαφώς επανέφερε το θέμα του Grexit, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, καλώντας την Αθήνα να «διατηρήσει την ψυχραιμία της» και να μη νομοθετήσει πριν το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης-αξιολόγησης.

Ο Πιερ Μοσκοβισί ρωτήθηκε από τη Le Monde «Η κυβέρνηση Τσίπρα απειλεί να νομοθετήσει δίχως να περιμένει την άποψη των δανειστών. Τι σκέφτεστε;» με τον Ευρωπαίο Επίτροπο να απαντά «Να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους όλες οι πλευρές. Η Κομισιόν θέλει να μεσολαβήσει. Πρώτα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Ο στόχος για να επιτευχθεί αυτό ως τα τέλη Απριλίου φαίνεται εφικτός, με λίγη καλή θέληση και δουλειά. Πρέπει να αποφύγουμε την επανάληψη του περσινού τραγικού σεναρίου και να μιλάμε για Grexit. Είμαι σίγουρος ότι θα τo κάνουμε».

Ο Μοσκοβισί ρωτήθηκε και για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τη μέχρι στιγμής στάση του, για να απαντήσει «Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ. Είναι όρος της συμφωνίας του Αυγούστου. Αρνούμαι να σκεφτώ ότι θα μπορούσαν να γίνουν πολιτικά παιχνίδια ή τακτικής. Οι Θεσμοί πρέπει να συνεργαστούν επί μίας αντικειμενικής βάσης».

Share.

Comments are closed.