Το Ποτάμι καταγγέλλει φωτογραφική διάταξη για την Περιστέρα Μπαζιάνα

0

Φωτογραφική διάταξη για τη σύντροφο του Πρωθυπουργού καταγγέλλει ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς. Σύμφωνα με τα tweet που δημοσιοποίησε ο βουλευτής, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε χθες, αποσύρθηκε το μεσημέρι και επανακατατέθηκε λίγες ώρες αργότερα, περιλαμβάνεται φωτογραφική διάταξη για την κ. Μπαζιάνα.

Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής, η διάταξη αυτή αφορά στη μετάταξη μόνιμων εκπαιδευτικών με διδακτορικό ως ΕΔΙΠ σε ΑΕΙ. «Φαίνεται καλύφθηκαν τα κενά στα σχολεία…», σημειώνει ειρωνικά.

Τι αναφέρει η ρύθμιση που ο κ. Μαυρωτάς θεωρεί φωτογραφική για την κ. Μπαζιάνα:

Η επίμαχη ρύθμιση δίνει σε μόνιμους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τη δυνατότητα να μεταταγούν σε θέσεις κατηγορίας Εργαστηριακού Δικαστικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) των ΑΕΙ και ΤΕΙ με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης και της δαπάνης της μισθοδοσίας τους, εφόσον σωρευτικώς:

α) είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος με γνωστικό αντικείμενο ίδιο ή συναφές με γνωστικό αντικείμενο που θεραπεύει τμήμα ΑΕΙ
β) έχουν δημοσιευμένο έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, σχετικό με τα αντικείμενα αυτά και
γ) έχουμε μετά τη λήψη του διδακτορικού διπλώματος αποδεδειγμένα επιτελέσει για τουλάχιστον 2 ακαδημαϊκά έτη σε ελληνικό ΑΕΙ ή ομοταγές Ίδρυμα της αλλοδαπής σχετικό με τα αντικείμενα της περ.

Μη μας πείτε τώρα ότι αυτή η διάταξη αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών, γιατι εγώ γνωρίζω αρκετούς (ο Γιώργος, ο Κώστας, ο Στέλιος, ο Τάσος, η Μαρία κλπ), που έχουν αυτά τα προσόντα και ο αφελής αναρωτιέμαι αν θα μπορούσαν κι αυτοί να μεταταγούν;

Σας απαντώ ΟΧΙ! Μιας και αυτοί θα εξακολουθήσουν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο σχολείο ως απλοί εκπαιδευτικοί.

Το έργο το έχουμε ξαναζήσει με κάποια άλλη περίπτωση, σύζυγος πρωθυπουργού κι αυτή, ντε!

Share.

Comments are closed.