Θέατρο του παραλόγου με τις ιδιωτικοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ

0

Δεν έχει τελειωμό το θέατρο του παραλόγου που παίζεται από τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ με φόντο το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, τις αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών, καθώς δείχνουν ξεκάθαρα τα στελέχη τους τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την προσέλκυση επενδυτών, και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

Πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας ΤΑΙΠΕΔ- Cosco για τη παραχώρηση του ΟΛΠ, που έλαβε χώρα ο παρουσία του Πρωθυπουργού, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας ξαναχτύπησε.

«Δεν τελείωσε η διαδικασία για την πώληση του ΟΛΠ, έχουμε μπροστά μας δρόμο μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών τον Ιούνιο, ετοιμάζουμε ρυθμίσεις όπως η Δημόσια Αρχή Λιμένος Πειραιά, το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, είναι παράλληλη εξουσία, πρέπει να περιοριστεί», ήταν μερικά από τα όσα ανέφερε σήμερα το πρωί στο Mega ο υπουργός Ναυτιλίας, χωρίς φυσικά να έχει το θάρρος και να παραιτηθεί αφού έχει μια τόσο μεγάλη διαφωνία ή μιας και δεν έχει καταλάβει ότι το λιμάνι πουλήθηκε.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, να σου και ο Πασοκογενής, για να μην ξεχνιόμαστε, υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος διαφωνεί με το σύνολο των ιδιωτικοποιήσεων δηλώνοντας χαρακτηριστική: «Οι 9 ιδιωτικοποιήσεις είναι τμήμα της συμφωνίας που έχουμε και θα τις προχωρήσουμε, παρότι διαφωνούμε. Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον -το τονίζω αυτό- και να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία των 9 ιδιωτικοποιήσεων και όχι την πώληση της χώρας. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και να εγκαταλείψει την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ως ανάμνηση που πιθανά να νοσταλγεί».

Έτσι έχουμε τον αρμόδιο υπουργό ναυτιλίας να μη δέχεται την πώληση του λιμανιού από την μια μεριά και από την άλλη τον υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να διαφωνεί ουσιαστικά με το σύνολο του πακέτου των ιδιωτικοποιήσεων, όμως και οι δυο να παραμένουν στην κυβέρνηση.

Εδώ ταιριάζει πλήρως η παροιμιακή φράση: «Άγνωστοι αι βουλαί του Κυρίου»

Share.

Comments are closed.