Τόσκας: Κάποιοι με τον «ανθρωπισμό» βγάζουν χρήμα

0

Την ανάγκη να μειωθεί ο ρόλος των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στους χώρους που έχουν συγκεντρωθεί πρόσφυγες, υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «RealNews», επισημαίνοντας ότι ένα μέρος ΜΚΟ πραγματικά λειτουργεί με ανθρωπιστική αντίληψη.

Όπως υποστηρίζει, «κάποιοι θεώρησαν ότι ο “ανθρωπισμός” τούς βολεύει για να βγάλουν χρήματα». Επίσης, αναφέρει ότι κάποιες από τις οργανώσεις χρηματοδοτούνται από ξένες χώρες ή από διεθνείς οργανισμούς και καταγγέλλει ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις προσφύγων που δεν ήθελαν να δηλώσουν άσυλο, αλλά πιέστηκαν από μέλη ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς, προκειμένου να το κάνουν.

«Θα πρέπει να διαχωριστεί η ήρα από το σιτάρι», προσθέτει, λέγοντας ωστόσο ότι υπάρχει και ένα μεγάλο μέρος ΜΚΟ που πραγματικά λειτουργεί με ανθρωπιστική αντίληψη. (Και τώρα που το κατάλαβε, έστω και αργά τι προτίθεται να κάνει; Θα το ανεχτεί ή θα ακολουθήσει το παράδειγμα των ‘άλλων Δρίτσα, Σπρίτζη κλπ;)

Ο αναπληρωτής υπουργός επισημαίνει ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ δεν έχει ακόμη συγκεκριμένα αποτελέσματα και επιρρίπτει ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση – πάλι οι ξένοι φταίνε – ότι «δεν βοηθάει στο μέτρο που θα έπρεπε και στο βαθμό που έχει υποσχεθεί». Ωστόσο, φαίνεται καθυσηχαστικός για τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα. «Ο τωρινός αριθμός των 50 περίπου χιλιάδων δεν είναι υπερβολικός, μπορούμε να τον αντέξουμε», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι χρειάζεται παράλληλα στροφή της πολιτικής, από διαχείριση των ροών, σε διαχείριση ημιμόνιμης παραμονής. (Για ποια διαχείριση μιλάει ο υπουργός; Αυτή που έχουμε δει μέχρι τώρα; Θα μας τρελάνουν για πολλοστή φορά).

Πάντως, ο κ. Τόσκας υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει «μεγάλο μέρος της εξαθλίωσης του πλανήτη». «Εάν συσσωρευτούν μεγάλοι αριθμοί, θα υπάρξει εξαθλίωση στον ίδιο μας τον πληθυσμό και αυτό φυσικά δεν πρόκειται να το ανεχτούμε», τονίζει χωρίς να μας λέει αναλυτικά τη πρόκειται να κάνε!.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner