Επίθεση του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»

0

Επίθεση κουκουλοφόρων έγινε σήμερα το πρωί της στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα“, στο Μαρούσι. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, την ευθύνη αναλαμβάνει η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας».

Όπως αναφέρει το “Πρώτο Θέμα”, 16 κουκουλοφόροι που επέβαιναν σε οχτώ δίκυκλα επιτέθηκαν στα γραφεία λίγο μετά τις 11 το πρωί κρατώντας βαριοπούλες και πέταξαν πέτρες και μπογιές. Από την επίθεση σημειώθηκαν υλικές ζημιές στην τζαμαρία του κτηρίου ενώ οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και σε δύο αυτοκίνητα εργαζομένων της εφημερίδας.

Με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα athens.indymedia η οργάνωση Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Στο κείμενο της αναφέρει τα εξής:  
«Σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου στις 11 το πρωι ομάδα συντρόφων του Ρουβίκωνα επιτεθήκαμε στα γραφεία του Πρώτου Θέματος, στη Ν. Φιλοθέη Αμαρουσίου. Αφού πετάχτηκαν μπογιές στην πρόσοψη, προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου όπως και σε δύο αυτοκίνητα ιδιοκτησίας της εφημερίδας (και όχι εργαζομένων όπως ψευδώς αναφέρεται στα καθεστωτικά ΜΜΕ). Παρ’ όλο που τα γραφεία της εφημερίδας βρίσκονται πλησίον του ΑΤ Νέας Φιλοθέης, οι σύντροφοι αποχώρησαν χωρίς κανένα πρόβλημα».

Η τελευταία πρόταση του παραπάνω κειμένου είναι που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και ανησυχία, γιατί δημιουργεί την εντύπωση ότι υπάρχει κάποια ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα, αν αυτό μπορεί να το αντιληφθεί ο υπουργός κ. Τόσκας!

Η ανακοίνωση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»

«Το τσεκούρι της ενημέρωσης είναι πάντα πιο δυνατό
Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία δυο χρόνια που γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι έρχονται και τρομοκρατούν συστηματικά 200 εργαζόμενους στο «Πρώτο Θέμα» σπάζοντας τζάμια, πετώντας πέτρες και αφήνοντας πίσω το «στίγμα τους», ένα τσεκούρι.
Πρόκειται για το τσεκούρι που επικρέμαται-πιο έντονα από ποτέ-πάνω από την ενημέρωση τους τελευταίους μήνες και εκδηλώνεται παντοιοτρόπως.
Χθες ήταν οι αποφάσεις του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ, εναντίον δημοσιογράφων που «διαφωνούν» με την κυβέρνηση σήμερα ήταν οι κουκουλοφόροι στο «Πρώτο Θέμα». Όποιος διαφωνεί μαζί τους στοχοποιείται-ενίοτε και εν είδει ηθικής αυτουργίας-από τα πλέον επίσημα χείλη στο βήμα της Βουλής.
Για να μην πλατειάζουμε. Όλοι ξέρουν ποιοι κυνηγούν το «Πρώτο Θέμα» με λύσσα, με παρακρατικές μεθόδους. Ποιοι και γιατί δεν αντέχουν την κριτική και στον πανικό τους δοκιμάζουν τα πάντα. Τρομοκρατούν, λοιδορούν, εκβιάζουν, υποκλέπτουν.
Ματαίως, εμείς θα συνεχίσουμε να γράφουμε όπως γράφαμε πάντοτε. Αυτό ξέρουμε, το ξέρουμε καλά και τώρα θα το κάνουμε και καλύτερα, μας πεισμώνουν. Το τσεκούρι της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, είναι πάντα πιο δυνατό.
Υ.Γ: Η συγκεκριμένη ομάδα κουκουλοφόρων είναι γνωστή σε όλους. Συλλαμβάνονται λοιπόν κάποιοι εξ αυτών και επειδή η κυβέρνηση πρόσφατα κατέστησε πλημμέλημα (από κακούργημα) αυτή την «αθώα πράξη» να τρομοκρατείς εργαζόμενους στη δουλειά τους και να σπας ξένη περιουσία, μετά από λίγο αφήνονται ελεύθεροι. Εδώ και ένα χρόνο περίπου μπαινοβγαίνουν για μερικές ώρες στα κρατητήρια και ύστερα από λίγο συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους. Υπάρχει καμία αμφιβολία για ποιον δουλεύουν τα παιδιά;
»

Δείτε βίντεο από την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο «Πρώτο ΘΕΜΑ»

Share.

Comments are closed.