«Αλληλέγγυοι» εναντίον Λιμενικών στον Πειραιά

0

Νέα «εκστρατεία πειθούς» βρίσκεται σε εξέλιξη στον Πειραιά, ώστε οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να μεταφερθούν σε Μαλακάσα (οι Αφγανοί) και Ημαθία (οι Σύροι), ωστόσο μέχρι στιγμής οι μετανάστες παραμένουν αμετακίνητοι μεταφορικά και κυριολεκτικά…

Απέναντι στους λιμενικούς που επιχειρούν με ντουντούκες και μεταφραστές να πείσουν τους μετανάστες, βρίσκονται οι «γνωστοί-άγνωστοι αλληλέγγυοι», οι οποίοι τους λένε να μείνουν στο λιμάνι.

Ένα νέο σημείωμα στην αραβική γλώσσα που έκανε την εμφάνισή του, καλεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να μη φύγουν, προτρέποντάς τους «να παραμείνουν ενωμένοι για να πολεμήσουν για την ελευθέρια τους». 

Σύμφωνα πάντα με το σημείωμα που μοίρασαν άγνωστοι, χωρίς κανείς από τις αρχές να τους εντοπίσει, τονίζεται στους μετανάστες ότι όσο «μένουν στο λιμάνι δεν θα τους ξεχάσει κανένας και θα τους βοηθά ο κόσμος». 

Η “φάμπρικα” παραπληροφόρησης που έχει στηθεί και στον Πειραιά, (ανάλογα φαινόμενα παρατηρούνται επίσης στην Ειδομένη και στα νησιά) καθιστά πιο δύσκολο το έργο όσων προσπαθούν όλο το τελευταίο διάστημα να πείσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να αποχωρήσουν για να έχουν καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας εκεί όπου θα μεταφερθούν.

Κάτι που είναι εντελώς φυσιολογικό μιας και τόσο καιρό η κυβέρνηση άφησε τη διαχείριση του προσφυγικού σε ΜΚΟ και αλληλέγγυους, είτε από ανικανότητα, είτε από «αριστερή» ιδεοληψία και τώρα καλείται για άλλη μια φορά να λουστεί της συνέπειες ή μάλλον για να ακριβολογούμε ετοιμάζεται ο ελληνικός λαός να λουστεί τις συνέπειες. Τονίζουμε ότι «όπου σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες»

Share.

Comments are closed.