Πρόκληση Bild: Με τους Έλληνες απλά δεν τραβάει

0

Καθώς τα σενάρια για Grexit επανέρχονται στον διεθνή Τύπο, η γερμανική εφημερίδα Bild επανήλθε με ένα προκλητικό αλλά και καυστικό εξώφυλλο.

Η Bild σχολιάζει το θέμα της κρίσης χρέους με μια… πειραγμένη με το Photoshop φωτογραφία είναι άκρως προκλητική. Συγκεκριμένα η εφημερίδα αλλοίωσε τη φωτογραφία αγάλματος του Σωκράτη, κάνοντάς τον να φαίνεται ότι πιάνει το κεφάλι του και όχι το πηγούνι του, σαν να πονοκεφαλιάζει με τις επιλογές και τη σταδιοδρομία των νεότερων Ελλήνων. 

«Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εξαρτάται ξανά από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», επισημαίνει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας και προσθέτει: «Ήταν μία παραπλανητική ηρεμία. Για μερικούς μήνες υπήρξε ηρεμία σχετικά με το θέμα της ελληνικής κρίσης χρέους. Ποτέ, όμως, το θέμα αυτό δεν έφυγε. Και πάλι όμως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με τους Ευρωπαίους εταίρους το καλοκαίρι του 2015. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει κόλπα και καθυστερεί… Απλά με τους Έλληνες δεν πάει!», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild με τίτλο «Sie griechen es einfach nicht hin!», στα γερμανικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.