Αλαλούμ στο υπουργείο για τη βάση του 10

0

Άλλα λέει ο Φίλης, κι άλλα η Αναγνωστοπούλου. Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας επανέφερε τη βάση του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ – ΤΕΙ κι ο υπουργός τα …μάζεψε.

Συγκεκριμένα η υφυπουργός τάχθηκε για μια ακόμη φορά υπέρ της βάσης του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. «Θα ήθελα να μπει η βάση του 10. Δεν έχω ακούσει να συζητείται, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι, ναι, θα έπρεπε να μπει η βάση του 10 για τις εξετάσεις. Καλό είναι οι μαθητές που έρχονται στο Πανεπιστήμιο να έχουν τουλάχιστον κάποιες βάσεις, και για τα ΤΕΙ» δήλωσε και υπενθύμισε μάλιστα ότι δεν είχε αντιδράσει όταν είχε φέρει το θέμα η Μαριέττα Γιαννάκου, εν αντιθέσει με τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ που τότε ήταν στα κεραμίδια.

Από την μεριά του ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ Νίκος Φίλος ανέφερε ότι «αυτό είναι ένα το θέμα, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή συζήτηση στον δημόσιο διάλογο, αλλά δεν αφορά το άμεσο μέλλον»

«Οι εξετάσεις θα γίνουν με τον τρόπο που γνωρίζουν όλοι. Αν προκύψει θέμα συνολικής αλλαγής του τρόπου πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα είναι αντικείμενο ενός δημοσίου διαλόγου, χωρίς βιασύνες», εξήγησε ο κ. Φίλης.

To συγκεκριμένο ζήτημα, δηλαδή η βάση του 10, επανήλθε με αφορμή δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σίας Αναγνωστοπούλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5

Share.

Comments are closed.