Πιο απλή η διαδικασία εγγραφής μαθητών στα σχολεία

0

Η κατάργηση προσκόμισης πιστοποιητικών είναι πλέον εφικτή μέσω της διασύνδεσης του Εθνικού Δημοτολογίου με το πληροφοριακό σύστημα των σχολείων, “My School“.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης ανέφερε ότι με αυτόν τον τρόπο «θα γίνει πολύ πιο εύκολη η ζωή των καθηγητών. αλλά και των γονέων» και υπογράμμισε ότι θα σημαίνει εξοικονόμηση χρόνου και κόστους.

Ο κ. Φίλης πρόσθεσε ότι μελετώνται και άλλοι τρόποι εξοικονόμησης χρόνου και κόστους για να λειτουργούν απερίσπαστα τα σχολεία, αναφέροντας για παράδειγμα τον τρόπο καταγραφής απουσιών. «Θα είναι ένα μέτρο που θα βοηθά και τους γονείς να έχουν άμεση αντίληψη και πληροφόρηση για την πρόοδο των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς να μην καταναλώνουν άσκοπα χρόνο εις βάρος του έργου τους», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μεγάλη ικανοποίηση εξέφρασε, με τη σειρά του, και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος τόνισε ότι «γίνεται το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ενός προγράμματος που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια». Παράλληλα, ανέφερε ότι μέλημα του υπουργείου Εσωτερικών είναι η διασύνδεση όλων των προγραμμάτων του υπουργείου για να απαλλαχθεί το Δημόσιο από «εκατομμύρια εργατοώρες, βεβαιώσεις, έγγραφα».

«Μικρό, αλλά σημαντικό πρώτο βήμα για να χτυπηθεί μια μεγάλη γάγγραινα που λέγεται γραφειοκρατία», χαρακτήρισε τη νέα διαδικασία ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών είναι νόμος του ελληνικού κράτους που ψηφίστηκε το 2005, όταν υπουργός εσωτερικών ‘ηταν ο σημερίνός Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και υφυπουργός εσωτερικών ήταν ο κ. Απόστολος  Ανδρεουλάκος, δηλαδή πριν από έντεκα χρόνια και για να γίνει αυτό έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια. Αυτό θα πει Ελλάδα!!!

Για του λόγου το αληθές δείτε το αντίστοιχο ΦΕΚ

Share.

Comments are closed.