Δημ. Συνεργασία Εκπ/κών: Ίδρυση Τμημάτων Ένταξης μέσω της κατάργησής τους!!

0

Με τη με αριθμό 50351/Δ3/24-3-2016, εγκύκλιο της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, συνεχίζεται η προκλητική τακτική του εμπαιγμού της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας.

Με τον βαρύγδουπο “ηρωικό” τίτλο: “Οδηγίες σχετικά με την ίδρυση σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ΠΕ και τμημάτων ένταξης ΠΕ και ΔΕ σχολικού έτους 2016-2017”, επιχειρούν να παραπλανήσουν για άλλη μια φορά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ετοιμάζουν νέες ιδρύσεις τμημάτων στην Ειδική Αγωγή!

Μια απλή ανάγνωση της εγκυκλίου, αρκεί για να αντιληφθεί κάποιος τις πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει:

  • 4.2 Οι σχολικές μονάδες που συγχωνεύτηκαν και είχαν η καθεμία Τμήμα Ένταξης, οπότε εκ παραδρομής διατηρήθηκαν και τα δύο σε μια πλέον σχολική μονάδα, θα πρέπει να ακολουθήσουν την διαδικασία κατάργησης του ενός.
  • 4.4 Όπου λειτουργούν 2 Τμήματα Ένταξης στην ίδια σχολική μονάδα, εκ παραδρομής και για οποιοδήποτε λόγο, θα ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία, δηλαδή κατάργηση του ενός Τμήματος Ένταξης.

Στην πραγματικότητα δηλαδή στα πλαίσια των μνημονιακών της δεσμεύσεων η Κυβέρνηση, επιχειρεί νέα υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής, καταργώντας Τμήματα Ένταξης σχολείων, χωρίς καν να μπει στον κόπο να ενημερωθεί για το αν υπάρχουν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν σε αυτά ή για το αν υπάρχει μεγάλος αριθμός μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία με δύο Τμήματα Ένταξης, που στην πλειοψηφία τους είναι σχολεία πολυθέσια (π.χ. 16θέσια με 350 μαθητές), που έχουν προέλθει από συγχώνευση. 

Η αναλγησία, η αδιαφορία και η πλήρης υποταγή στην Τρόικα και τους δανειστές, σε όλο της το μεγαλείο! Οι τάχα σκληροί διαπραγματευτές, οι οποίοι υπόσχονταν στους πάντες στα πάντα και δήλωναν πως διαφέρουν από τους προηγούμενους, έχουν γαντζωθεί στις καρέκλες της εξουσίας και προκειμένου να μην τις αποχωριστούν κάνουν ότι τους ζητηθεί αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεών τους.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καλεί τον Υπουργό Παιδείας να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη εγκύκλιο και να κάνει πράξη τη δέσμευσή του για συνολική και όχι αποσπασματική παρέμβαση στην Ειδική Αγωγή, ξεκινώντας από τον μόνιμο διορισμό των εκπαιδευτικών που για πολλά χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις δομές της.

Τον καλούμε επίσης, να φροντίσει για την λειτουργία των ήδη υπαρχόντων Τμημάτων Ένταξης που σχεδόν πέρασε η σχολική χρονιά χωρίς να λειτουργήσουν, καθώς και για τη δημιουργία νέων όπου υπάρχει ανάγκη.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα είναι για μια ακόμη φορά εκτεθειμένος στα μάτια ολόκληρης της κοινωνίας.

Share.

Comments are closed.