Οι χάρτες με τα πιο δημοφιλή επώνυμα ανά χώρα στην Ευρώπη και τι σημαίνουν

0

Δύο χάρτες με τα πιο δημοφιλή επώνυμα ανά χώρα στην Ευρώπη δημιούργησε ο τσέχος γλωσσολόγος, μαθηματικός και καλλιτέχνης Jakub Marian.

Ο ένας χάρτης, όπως μεταδίδει η αγγλική εφημερίδα Independent, περιέχει τα πιο δημοφιλή επώνυμα ανά χώρα, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Ποιος είναι αυτό; Μα φυσικά το επώνυμο «Παπαδόπουλος», το οποίο μάλλον συναντάται σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας.

Ο δεύτερος χάρτης απεικονίζει το τι σημαίνουν αυτά τα επώνυμα. Στην προκειμένη περίπτωση σύμφωνα με τον Marian, «Παπαδόπουλος» σημαίνει ο «γιος του παπά».

Όπως ανέφερε ο τσέχος γλωσσολόγος, μαθηματικός και καλλιτέχνης, ξόδεψε αρκετές ώρες στο διαδίκτυο με το να ψάχνει να βρει του τι σημαίνει το καθένα, καθώς όπως ήταν αναμενόμενο δεν μπορεί να γνωρίζει όλες τις γλώσσες της Ευρώπης. Η έμπνευσή του προήλθε όταν μια μέρα διάβαζε ένα άρθρο στο wikipedia και έκτοτε αφιερώθηκε σε αυτό.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος επισημαίνει, δυστυχώς οι πληροφορίες που μπορεί να βρει κάποιος στο Ίντερνετ πολλές φορές είναι λανθασμένες ή ημιτελείς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Louis Doré αγγλικής  εφημερίδας Independent με τίτλο «This map shows the most common surnames in Europe» πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.