Τούρκοι παρατηρητές στα νησιά για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών

0

Τούρκοι παρατηρητές εντός Ελλάδας θα συντονίζουν την επανεισδοχή μεταναστών στην Τουρκία, εφόσον επικυρωθεί η συμφωνία με την Ευρώπη και με βάση όσα συμφωνήθηκαν στην Σμύρνη, επιβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το πρωτόκολλο που υπέγραψε ο ίδιος με τον Τούρκο ομόλογό του την Τρίτη στη Σμύρνη, προβλέπει την παρουσία Τούρκων παρατηρητών όχι κατ ανάγκην αστυνομικών στα ελληνικά νησιά για να επιταχύνεται η διαδικασία επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών μέσα σε 48 ώρες.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα ότι η Ελλάδα εκκενώνει 5 νησιά από τους πρόσφυγες είπε ότι “προφανώς και θα φύγουν οι πρόσφυγες από τα νησιά και θα προωθηθούν στην ηπειρωτική χώρα“.

Ο κ. Τόσκας ανέφερε επίσης ότι “το μεγάλο παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 17 και 18 Μαρτίου είναι η μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης και η επανεισδοχή παράνομων μεταναστών στην Τουρκία“.

Είπε τέλος ότι ο ίδιος πιστεύει πως “θα μειωθούν οι ροές(;) και πως δεν θα γίνουν κέντρα φιλοξενίας σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές ούτε υπάρχει σχέδιο να λειτουργήσουν κέντρα μεταναστών στην Κρήτη“.

Share.

Comments are closed.