Ο Τσίπρας έκανε δημόσιες σχέσεις στην Τουρκία και το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα καταγγέλλει την Τουρκία

0

Πέρασαν κιόλας τρεις μέρες από τότε που ο κ. Τσίπρας επίσκεφτηκε τη Σμύρνη και υπέγραψε σειρά συμφωνιών για συνεργασίες και στον τομέα των ΜΜΕ, μοίρασε λουλούδια για την ημέρα της γυναίκας μαζί με τον τούρκο πρωθυπουργό σε μια χώρα που τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανύπαρκτα (τι ειρωνεία!) και αναγορεύτηκε και επίτιμος διδάκτωρ οικονομίας σε Ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Σμύρνης και έρχεται το κόμμα του να μας ξανατρελάνει. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία του για όσα συμβαίνουν στη γείτονα χώρα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ γράφει

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το αίτημα που κατατέθηκε προχθές από τον Τούρκο πρωθυπουργό στην τουρκική Εθνοσυνέλευση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των δύο Συμπροέδρων (Σελαχατίν Νταμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ) και τριών βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), (είναι το φιλοκουρδικό κόμμα, για όσους δεν το γνωρίζουν). Η κίνηση αυτή γίνεται μόλις λίγες μέρες μετά την ενέργεια της τουρκικής κυβέρνησης να θέσει υπό κρατικό έλεγχο την αντιπολιτευόμενη και πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα Ζαμάν και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan (Τζιχάν)», τονίζει η Κουμουνδούρου και προσθέτει: 

«Οι πολιτικές διώξεις κατά των προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων, που κορυφώνονται με την απόπειρα ποινικοποίησης της τρίτης κοινοβουλευτικής δύναμης της χώρας, καθώς και η καταστολή της ελευθερίας του τύπου, εκτροχιάζουν τη δημοκρατία στην Τουρκία. Σε συνδυασμό με τη βίαιη καταστολή στα νοτιοανατολικά, πλήττουν θανάσιμα προσπάθειες- που στηρίζει απόλυτα ο ΣΥΡΙΖΑ- για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών και για την ειρηνική διεκδίκηση δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Τουρκία».

Σύντροφοι, για άλλη μια φορά θα σας ρωτήσουμε: Πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε; Μην τα λέτε αυτά σας μας τους απλούς πολίτες. Πείτε τα στον κ. Πρωθυπουργό, που αν δεν κάνω λάθος είναι ο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ!

Share.

Comments are closed.