Εισαγγελική παρέμβαση για ανακοίνωση οπαδών του ΠΑΟΚ

0

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Νίκος Κωνσταντίνου, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η «Θύρα 4», ένας από τους πιο ιστορικούς συνδέσμους οπαδών του ΠΑΟΚ, με την οποία φέρεται να επιχαίρει για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα Κυπέλλου του «Δικεφάλου» με τον Ολυμπιακό, αναμέτρηση που τελικώς διεκόπη.

Θεωρώντας ότι η ανακοίνωση εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 41 ΣΤ’ του Αθλητικού Νόμου, ο εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε από το Τμήμα Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. τη διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παρότρυνσης, υποκίνησης, ενθάρρυνσης ή διευκόλυνσης διάπραξης επεισοδίων, πράξη που τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

Κατά πληροφορίες, στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, οι συντάκτες της ανακοίνωσης και όσοι ακόμη κριθεί σκόπιμο από την εξέλιξη της έρευνας.

Τα σημεία που προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση φαίνεται ότι είναι η αναφορά ότι «ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι περήφανος για όσα διαδραματίστηκαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό», όπως επίσης το γεγονός ότι οι συντάκτες αποφεύγουν να καταδικάσουν τα επεισόδια, επιχειρώντας να δώσουν τη δική τους τεκμηρίωση για το «δίκαιο» των έκνομων ενεργειών των οπαδών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Θύρας 4» 
«Ως ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 είμαστε υποχρεωμένοι μετά τα γεγονότα του ημιτελικού κυπέλλου με τον Ολυμπιακό όπου ο εντεταλμένος διαιτητής από το σύνδεσμο Αθηνών τίναξε το ματς στον αέρα, να πάρουμε επίσημα θέση. 
Αρχικά θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στην κίνηση του Ιβάν Σαββίδη να μην κατεβάσει την ομάδα στον επαναληπτικό του κυπέλλου και τη στήριξη μας στον Πόλεμο που ξεκίνησε.
Επειδή όμως ούτε η πολιτεία ούτε η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ φρόντισαν μέχρι τώρα να προστατέψουν την ομάδα μας απέναντι στην ασυδοσία και την απληστία της μαφίας, χρέος του Λαού του ΠΑΟΚ στον ημιτελικό ήταν να διαφυλάξει την τιμή και την υπόληψη του Συλλόγου, γι’ αυτό το λόγο δεν καταδικάζουμε τα επεισόδια όπως δεν τα καταδίκασε και η πλειοψηφία της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στα 15 αδέρφια μας που συνελήφθησαν και τις οικογένειες τους. Δυστυχώς δεν είναι οι πρώτοι που οπλίζεται το χέρι τους από την αδικία που βιώνει ο Σύλλογός μας αλλά ελπίζουμε να είναι οι τελευταίοι.
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι περήφανος για όσα διαδραματίστηκαν στον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Το χτύπημα που δεν μπόρεσε να κάνει η πολιτεία στην εγκληματική οργάνωση, που δεν περιορίζεται στο χώρο του ποδοσφαίρου και λυμαίνεται τόσα χρόνια τη χώρα το κάναμε εμείς. Δε μιλάμε για τα δεκάδες εκατομμύρια που έχασαν με τη διακοπή του αγώνα αλλά κυρίως γιατί πυροδοτήσαμε τις εξελίξεις εναντίον τους. Ο ΠΑΟΚ πλέον είναι σε ανοιχτό πόλεμο με τη μαφία και τα όργανα της.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες ξέρουμε ότι η εγκληματική οργάνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει διασυνδέσεις παντού, στην αστυνομία, την πολιτική, τη δημοσιογραφία, τη δικαιοσύνη, την ΕΠΟ κλπ. Επίσης ξέρουμε ότι το σύστημα αυτό είναι παντοδύναμο και θα κάνει τα πάντα για να επιβιώσει, χρέος όμως του Σαββίδη και της πολιτείας είναι να τελειώσουν αυτό που ξεκινήσαμε.
Απαιτούμε λοιπόν να παρέμβει ο εισαγγελέας, να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο του διαιτητή και της διοίκησης του ολυμπιακού και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες με τις αρχές τις Μαλαισίας έτσι ώστε να εντοπιστεί η προέλευση των 13 εκατομμυρίων ευρώ που στοιχηματίστηκαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Εάν διαπιστωθεί προσπάθεια χειραγώγησης του αποτελέσματος, να αποκλειστεί ο ολυμπιακός από τη διοργάνωση του κυπέλλου και να υποβιβαστεί στη Football League, έτσι ώστε να γιορτάσει ο ΠΑΟΚ τα 90 χρόνια του με τη διεκδίκηση ενός τίτλου και όχι με τη ματαίωση ενός θεσμού.
Φανταζόμαστε πως η κυβέρνηση και ο Κοντονής αντιλήφθηκαν επιτέλους ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί που ευθύνονται για τα κρούσματα βίας στο ποδόσφαιρο και θα αποσύρουν το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τους συνδέσμους.
Τα επεισόδια θα μπορούσαν να μην έχουν πάρει τέτοιες μεγάλες διαστάσεις και ο κίνδυνος τιμωρίας της ομάδας να μην είναι τόσο μεγάλος, εάν ο κύριος Γεροντίδης (πρώην αστυνομικός και νυν υπεύθυνος ασφαλείας του ΠΑΟΚ) και η αστυνομία δεν έδειχναν τόσο υπερβάλλον ζήλο. Θεωρούμε τη συμπεριφορά τους προβοκατόρικη, αφού από τη στιγμή που είχε διακοπεί οριστικά ο αγώνας και οι ομάδες είχαν αποσυρθεί δεν υπήρχε λόγος να κάνουν επίδειξη δύναμης και να συντηρούν μια ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα.
Οι απαγορευμένες χημικές ουσίες που χρησιμοποίησε η ΕΛΑΣ και οι χορογραφίες των ματ στο χορτάρι της Τούμπας θύμισαν άλλα κράτη και καθεστώτα. Επειδή λοιπόν η ύπαρξη αστυνομικών στη διοίκηση του ΠΑΟΚ προσβάλλει το σύλλογο, πρέπει ο Σαββίδης να καταλάβει τι συμβαίνει και να απομακρύνει τον παραπάνω κύριο χθες.
ΥΓ 1: Η σφαγή της Τούμπας δεν αποτελεί άλλοθι για την αγωνιστική κατρακύλα του ποδοσφαιρικού τμήματος, ούτε για την απαράδεκτη εικόνα των γραφείων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι υπάλληλοι που είναι ξένοι με την νοοτροπία του συλλόγου πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα.
ΥΓ 2: Υπάλληλοι, δημοσιογράφοι και μπράβοι του φαταούλ στην πόλη μας οι μέρες σας είναι μετρημένες.
YΓ 3: Ο Λαός του ΠΑΟΚ είναι στις επάλξεις και δε θα ανεχτεί καμιά εξοντωτική τιμωρία από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.
ΥΓ 4: Οι αστείες προτάσεις της ελληνικής αστυνομίας δεν πρόκειται να έχουν κανένα αποτέλεσμα. Όσα μέτρα και νομοσχέδια να πάρουν το ζήτημα της βίας στα γήπεδα δεν πρόκειται να λυθεί εάν δεν υπάρξει δικαιοσύνη και ισονομία στο χώρο του ποδοσφαίρου και της κοινωνίας γενικότερα. Αντιμετωπίστε την ασθένεια, όχι τα συμπτώματα.
Μετά τιμής ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4»

Share.

Comments are closed.