Σάλος για Παπαγγελόπουλο λόγω Τσατάνη και δηλώσεις Βγενόπουλου

0

Σκληρή επίθεση σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου εξαπέλυσε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο των αποκαλύψεων, μετά από τις καταγγελίες της εισαγγελέας εφετών Γεωργίας Τσατάνη, ότι ο υπουργός παρενέβη στο έργο της σε υπόθεση του κ. Βγενόπουλου. Ο Α. Βγενόπουλος σημειώνει στην δήλωσή του ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος «ελέγχεται πλέον για την διάπραξη πολύ σοβαρών ποινικών αδικημάτων».

… για να κάνεις Χριστούγεννα!

Καταγγελία κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κατέθεσε η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, με την οποία τον κατηγορεί για ευθεία παρέμβαση στο έργο της, με την μορφή της απειλής, προκειμένου να παραιτηθεί από την έρευνα σχετικά με την υπόθεση του επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου και να παραδώσει τον φάκελο.

Την υπόθεση αποκάλυψαν κυριακάτικες εφημερίδες με δημοσιεύματά τους, τα οποία δημοσιεύουν αποσπάσματα από την Εφετών εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Στην

Σε αναφορά-καταγγελία της η εισαγγελέας περιγράφει συνάντησή της με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και αναφέρει μεταξύ άλλων: «κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, σε συμβουλευτικό δήθεν ύφος, μου συνέστησε εκ νέου να επιστρέψω τη δικογραφία που χειρίζομαι “παράνομα” στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς και άμεσα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα ξεσπάσει σε βάρος μου άγριος πόλεμος. Χαρακτηριστικά δε, τόνισε ότι έχω στα χέρια μου… ένα απόστημα που θα σκάσει σε βάρος μου… και για να κάνω Χριστούγεννα με την οικογένειά μου».

Στην αναφορά της η δικαστικός σε άλλο σημείο αναφέρει: «πιεστικά μου ζήτησε να επιστρέψω τη δικογραφία εις την εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, από την οποία όμως μου εδήλωσε, παρανόμως ενεργώντας την αφήρεσα, για να ευνοήσω εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα. Μάλιστα επί λέξει μου εδήλωσε ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς που χειριζόταν την σχετική δικογραφία, η οποία μου είχε υποβληθεί κατόπιν αιτήματός μου προς συσχέτιση με συναφή την οποία χειριζόμουν, ευρίσκεται δικονομικά εις στάδιο περαίωσης και η εν λόγω εισαγγελέας προτίθεται να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος των υπόπτων, τους οποίους με την ενέργειά μου σκόπευα να ευνοήσω, κατά την αποψή του».

Η αναφορά της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο στις 22 Φεβρουαρίου, ενώ στις 23 του ίδιου μήνα έγινε γνωστή η δικανική της κρίση να θέσει στο αρχείο την δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του επιχειρηματία Βγενόπουλου.

Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Μαρτίου, έγινε γνωστό πως η πρόεδρος του Αρείου Πάγου διέταξε πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως για τον τρόπο χειρισμού της επίμαχης δικογραφίας, παρά το γεγονός ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής είχε αποφανθεί ότι νομίμως η κ. Τσατάνη είχε αναλάβει την έρευνα.

Η δήλωση Βγενόπουλου

Μετά τις καταγγελίες της αρμοδίας Εισαγγελέως Εφετών που είδαν το φως της δημοσιότητας, τις αποκαλύψεις και τα στοιχεία που παρουσίασα σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, αλλά και τα στοιχεία που διαθέτω και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μου δεν μου έχει ζητηθεί ακόμη να καταθέσω αρμοδίως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλος ελέγχεται πλέον για την διάπραξη πολύ σοβαρών ποινικών αδικημάτων.

Μάλιστα με την επιστολή που ο ίδιος απέστειλε στον κ. Πρόεδρο της Βουλής, προφανώς χωρίς να συμβουλευθεί ένα καλό ποινικολόγο, ήδη ομολογεί ένα μέρος των εναντίον του κατηγοριών που, σε συνδυασμό με πράξεις που επακολούθησαν, θα αξιολογηθούν κατά την διάρκεια της ποινικής του διευρεύνησης.

Στα πλαίσια αυτά οι πολιτικές ξυλινολογίες του τύπου «η διαπλοκή ψυχορραγεί» κλπ είναι άνευ αντικειμένου διότι η υπόθεση δεν είναι πλέον πολιτική αλλά ποινική.

Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να εκφράσω την θλίψη μου για τις απροκάλυπτες επεμβάσεις στην Δικαιοσύνη εις βάρος μου σε μία περίοδο μάλιστα όπου η MIG, από την οποία ζουν αμέσως ή εμμέσως 30.000  οικογένειες, διεκδικεί νομίμως από την Κυπριακή Δημοκρατία ποσόν άνω του 1 δισ. Ευρώ, ενώ η ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με την έγκριση της «φίλης» Κυπριακής Κυβέρνησης διεκδικεί από την Ελληνική Δημοκρατία περίπου 4 δισ. Ευρώ. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται από αυτές τις παράνομες επεμβάσεις και με τι κίνητρα γίνονται, όταν μάλιστα τα ποσά που διακυβεύονται μεταξύ Ελλήνων και Κυπρίων είναι τεράστια;

Απάντηση στα δημοσιεύματα από τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Ο αναπληρωτής υπουργός και πρώην εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με δήλωσή του τονίζει «Η διαπλοκή ψυχορραγεί και παραληρεί. Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού για αυτήν παίζει τα ρέστα της.

Η κα Τσατάνη παραδέχεται στην ανακοίνωση της ότι με επισκέφθηκε στο γραφείο μου, με δική της πρωτοβουλία. Εντυπωσιακά αστείο είναι ότι σαν αιτία της επίσκεψης της, επικαλείται δηλώσεις που δεν είχα κάνει ακόμα, αλλά έκανα 15 μέρες μετά τη συνάντηση μας. Η αλήθεια είναι ότι με επισκέφθηκε για την συμβουλεύσω και να τη βοηθήσω.

Ενεργώντας πάντα θεσμικά έχω στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση για να τον ενημερώσω και να ενημερωθούν στη συνέχεια και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Με την επιστολή αυτή απαντάω σε όσα ισχυρίζεται η κα Τσατάνη.

Την Δευτέρα, που θα δημοσιοποιηθεί η επιστολή, θα βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του».

Η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Όλγας Γεροβασίλη

Δήλωση για το θέμα έκανε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην οποία τονίζει: «Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

Share.

Comments are closed.