Φτιάχνουμε τέσσερις «Αμυγδαλέζες» δύο ανοιχτούς χώρους στην Αθήνα και πολλά hot spot

0

Τέσσερις «Αμυγδαλέζες», η υπάρχουσα και ακόμη τρεις στην Κόρινθο, τη Δράμα και την Ξάνθη, δυο ανοικτοί χώροι φιλοξενίας στο κέντρο της Αθήνας και στη Μαλακάσα καθώς επίσης και πολλά hot spots ανά τη χώρα περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αγορά» τα πλάνα των συναρμόδιων υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Άμυνας μπαίνουν σε άμεση εφαρμογή καθώς ο όγκος των προσφυγικών ροών δημιουργούν ασφυκτική πίεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η κυβέρνηση αλλάζει ρότα και από εκεί που απέκλειε την Αμυγδαλέζα διαφωνώντας με τη φιλοσοφία των κλειστών κέντρων κράτησης αποφασίζει την επαναλειτουργία της μαζί με επιπλέον κέντρα.

Ειδικότερα, σε κλειστό κέντρο κράτησης μεταναστών, με ισχυρή αστυνομική φρούρηση θα μετατραπεί το παλαιό κτίριο της Σχολής της Αστυνομίας στην Ξάνθη, το οποίο έως 800 άτομα και θα επαναλειτουργήσουν με την ίδια λογική τα στρατόπεδα στο Παρανέστι Δράμας με δυνατότητα κράτησης 1.200 ατόμων και στην Κόρινθο με δυνατότητα κράτησης έως 1.800 ατόμων.

Παράλληλα, ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά και στις πλατείες της Αθήνας οδηγεί την κυβέρνηση σε επιπλέον μέτρα. Συγκεκριμένα δημιουργούνται δυο δυο ακόμη χώροι στην Αττική, πέραν του Σχιστού, με τον πρώτο να εντοπίζεται πίσω από τις αποθήκες “Σαρακάκη” στη Λεωφόρο Αθηνών με δυνατότητα φιλοξενίας 1.600 προσφύγων σε σκηνές και ο δεύτερος στη Μαλακάσα στις παλιές αποθήκες πυρομαχικών  του στρατού με δυνατότητα εγκατάστασης 3.000 ατόμων.

Στη Βόρεια Ελλάδα η κυβέρνηση δημιουργεί κέντρο στον Νομό Πέλλας στην περιοχή Αθυρα Γιαννιτσών, ενώ αναζητεί έναν ακόμη χώρο στην Ήπειρο.

Share.

Comments are closed.