Η αναζήτηση της Αφγανής, τα χαμένα προσφυγόπουλα και η ζωή στην πλατεία Βικτωρίας

0

Μια φωτοτυπημένη αφίσα αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στην Πλατεία Βικτωρίας η οποία ενημερώνει ότι αναζητείται 30χρονη Αφγανή  στην πλατεία Βικτωρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η 30χρονη είχε φτάσει στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Κω, μαζί με την οικογένειά της και εν συνεχεία χώρισαν οι δρόμοι τους κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Εκείνο που μπορέσαμε να μάθουμε είναι ότι οι γονείς της έχουν φτάσει στη Σουηδία και αδερφός της, που την αναζητά στην Ελλάδα, ζει νόμιμα στην Ιταλία.

Στην πλατεία Βικτωρίας πάντως, από το πρωί επικρατεί αναστάτωση μετά την ανάρτηση της αφίσας που δηλώνεται η εξαφάνιση της 30χρονης. Όμως, κανένας από τους μαγαζάτορες ή τους ανθρώπους

Europol: 10.000 προσφυγόπουλα εξαφανίστηκαν στην Ευρώπη

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή αστυνομία Europol ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι περισσότερα από 10.000 παιδιά προσφύγων, που ταξίδευαν ασυνόδευτα, χάθηκαν στην Ευρώπη τους τελευταίους 18 έως 24 μήνες.

Σύμφωνα με την Europol  ο αριθμός αυτός αφορά τα παιδιά των οποίων έχει χαθεί κάθε ίχνος αφού καταγράφηκαν από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές. Περίπου το 50% των παιδιών αυτών έχει χαθεί στην Ιταλία.

Η ζωή στην πλατεία Βικτωρίας

Πρόσφυγες που περιπλανώνται με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, οικογένειες κατάχαμα ξαπλωμένες στους δρόμους, παιδιά που παρατηρούν την πραγματικότητα γύρω τους. Αυτές είναι ορισμένες εικόνες που συνθέτουν την καθημερινότητα στην πλατεία Βικτωρίας, όπου το πρωί της Τρίτης φάνηκε να έχει μειωθεί ο

Η συγκέντρωση σκουπιδιών στην πλατεία φοβίζει τους πρόσφυγες, καθώς ανησυχούν για τα παιδιά τους, και οι συνθήκες υγιεινής απουσιάζουν.

Οι περισσότεροι από αυτούς, Αφγανοί και Μαροκινοί, δεν βρίσκονται περισσότερο από μια εβδομάδα στην πλατεία, όπως άλλωστε σημειώνουν.

Οι συνθήκες δύσκολες, με το φαγητό και την τουαλέτα να συνιστούν είδη πολυτελείας. Μέσα από την ανάπτυξη ιδιωτικών πρωτοβουλιών και με τη βοήθεια ξένων εθελοντών και ΜΚΟ εξασφαλίζεται φαγητό για τους πρόσφυγες που με χαμόγελο ευχαριστούν τους ανθρώπους που τους προσφέρουν τροφή.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την πλατεία Βικτωρίας

Share.

Comments are closed.