Θανάσης Μαυρίδης: Πρέπει να φύγουν!

0

Κάθε ημέρα που περνάει η χώρα καταστρέφεται. Δεν έχει περάσει στο παρελθόν άλλη κυβέρνηση περισσότερο ανίκανη και επικίνδυνη από την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Για να επιστρέψει η ελπίδα στην Ελλάδα, θα πρέπει αυτοί να πάνε στα σπίτια τους. Είναι ψεύτες, είναι αποτυχημένοι, είναι τυχοδιώκτες.

Είναι μακρύς ο κατάλογος με τις πολιτικές αστοχίες τους. Από πού να ξεκινήσει κανείς και πού να τελειώσει; Γνωρίσαμε τις συνέπειες της πολιτικής των ανοικτών συνόρων. Σπάσαμε τα μούτρα μας από τις θεωρίες παιγνίων του Γιάνη. Τρομάξαμε από την απίστευτη ανικανότητά τους να κυβερνήσουν. Χρυσάφι πιάνουν και το μετατρέπουν σε χώμα…

Εκείνο που δεν μας εξέπληξε είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε μυστικά τέσσερις φορές τον Σταύρο Ψυχάρη! Ο πολέμιος της «διαπλοκής», ο αμόλυντος Αλέξης χρειάστηκε να συναντηθεί τέσσερις φορές με τον Σταύρο Ψυχάρη για να του ξεκαθαρίσει ότι δεν θα του… διαγράψει τα χρέη!

Όπως δεν πρόκειται να μας εκπλήξει οτιδήποτε από τον Αλέξη και τον Πάνο. Είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσία.

Το πιο ανησυχητικό απ’ όλα, όμως, είναι το γεγονός ότι κάθε ημέρα ξεκόβονται όλο και πιο πολύ από την πραγματικότητα. Την ώρα που τα πάντα γύρω μας χάνονται, εκείνοι ασχολούνται με παιγνίδια τακτικής και επικοινωνίας. Κόβουν κάθε γέφυρα συνεννόησης που θα μπορούσε να υπάρξει με τους πολιτικούς τους αντιπάλους, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα κερδίσουν κάτι.

Έχουν αποκτήσει μία τοξικότητα, η οποία προέρχεται από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τις υποθέσεις. Δεν τους εμπιστεύονται οι πολιτικοί τους αντίπαλοι, αλλά ούτε και εκείνοι που μέχρι πρότινος εμφανιζόντουσαν πρόθυμοι να τους στηρίξουν κοινοβουλευτικά με την ψήφο τους και ενδεχομένως να συμμετάσχουν σε μια διευρυμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Για να καταφέρει κανείς να καταστρέψει τόσο μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, χρειάζεται ταλέντο

Δεν είμαι από εκείνους που δηλώνουν χαρούμενοι από αυτές τις εξελίξεις. Δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας τα όσα συμβαίνουν. Ας μην ξεχνάμε ότι εκλογές είχαμε μόλις πριν από λίγους μήνες. Η κατάρρευση που εμφανίζεται για το κυβερνόν κόμμα στις δημοσκοπήσεις είναι αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής που ακολούθησε. Υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους και κάποια στιγμή το ψέμα –μοιραία– θα αποκαλυπτότανε. Αυτό έγινε και όχι κάτι περισσότερο. Απλά, η πίεση των γεγονότων λειτούργησε ως καταλύτης.

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας λαός που με τόση επιπολαιότητα ψήφισε τον Σεπτέμβριο κάποιον που ήξερε ότι του λέει ψέματα θα έχει κάνει την υπέρβαση και θα έχει συνειδητοποιήσει τι πρέπει να γίνει. Πολύ φοβάμαι ότι η ίδια επιπολαιότητα θα συνεχίσει να χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του. Θα ανακαλύπτει νέους σωτήρες και θα τους απορρίπτει με μεγάλη ταχύτητα! Οι δημοσκοπήσεις θα έχουν από εδώ και πέρα μεγάλες ανατροπές, ακριβώς επειδή ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να αναζητά το θαύμα! Εκείνον που θα βγάλει το μαγικό ραβδάκι από την τσέπη και θα του λύσει με τη μία όλα τα προβλήματα.

Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Ανέκαθεν ο ελληνικός λαός αναζητούσε εκείνον που θα έσωζε τη χώρα. Περίμενε να επιστρέψει ο μαρμαρωμένος βασιλιάς. Να τον βοηθήσουν οι Ρώσοι. Να έρθει ο μεγάλος ηγέτης. Ο ελληνικός λαός είχε και εξακολουθεί να έχει τη νοοτροπία του ραγιά. Δεν θέλει να πιστέψει στον ενεργό πολίτη, δεν θέλει να πάρει την τύχη στα χέρια του.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα φύγει. Αργά ή γρήγορα! Αυτό όμως δεν θα είναι απαραίτητα η λύση! Είναι προϋπόθεση για να αρχίσουμε να συζητάμε για την ανασυγκρότηση μιας κατεστραμμένης χώρας, αλλά όχι και το μοναδικό συστατικό της λύσης.

Αν ο ελληνικός λαός δεν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να τελειώσει με τα ψέματα, δεν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξουμε πορεία. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός. Βγήκε με την ψήφο του ελληνικού λαού. Ενός λαού που τον ψήφισε αν και γνώριζε ότι του έλεγε ψέματα! Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άλλο ανάλογο ιστορικό παράδειγμα! Σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πτώση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα δεν σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα χρησιμοποιήσει και αριστερούς πολιτικούς! Η αριστερά είναι ένα κομμάτι της πολιτικής ζωής του τόπου και μάλιστα σημαντικό και δεν μπορεί να αποκλειστεί από τις εξελίξεις. Το αντίθετο! Η Νέα Ελλάδα θα πρέπει να κτιστεί απ’ όλους! Δεν μιλάμε για Οικουμενικές λύσεις, αλλά για μεγάλες συναινέσεις. Ακόμη κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πετύχει μια μεγάλη εκλογική νίκη, θα πρέπει και πάλι να χρησιμοποιήσει πολιτικούς από όλο το δημοκρατικό φάσμα.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner