Ερώτημα για τις συναντήσεις Τσίπρα-Ψυχάρη…

0

Πριν από δυο χρόνια, στις 17 Ιανουαρίου 2014, από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο σύστημα διαπλοκής το οποίο περιέγραψε με μια χαρακτηριστική φράση: «Είχαμε τρείς να οδηγούν το σύστημα της διαπλοκής: το διεφθαρμένο σύστημα των κομμάτων εξουσίας, οι τράπεζες που έδιναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις, οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δεχόντουσαν αυτές τις δανειοδοτήσεις, ως επί το πλείστον όμιλοι που έλεγχαν ή ελέγχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Και φυσικά είχε απόλυτο δίκιο. Το παραπάνω περιγραφόμενο σύστημα διαπλοκής που ορίζεται από το τρίγωνο ΜΜΕ-πολιτική εξουσία-τράπεζες, συνέχιζε να λειτουργεί στα κρυφά αποκομίζοντας τεράστια οφέλη, τα οποία ζημίωναν την κοινωνία στο σύνολότης.

Και να, που έρχεται τώρα η καταγγελία Ψυχάρη να αποκαλύψει ότι ο κ. Τσίπρας συναντιέται και με έναν (τουλάχιστον) εκπρόσωπο ισχυρού ΜΜΕ κρυφά! Αναφερόμαστε στις συναντήσεις με τον κ. Ψυχάρη. Οι συναντήσεις αυτές, δημοσιοποιήθηκαν από τον τελευταίο και δεν διαψεύστηκαν από τον κ. Τσίπρα. Αντίθετα, πληροφορηθήκαμε ότι έγιναν με μεγάλη μυστικότητα, σε περίεργα διαμερίσματα και άγνωστους ακόμα διαμεσολαβητές.

Τι ακριβώς διαμείφθηκε σε αυτές τις συναντήσεις, το γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι (ίσως και η γάτα των Ιμαλαΐων!). Υπάρχουν Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Τσίπρας που έχτισε ένα ολόκληρο πολιτικό αφήγημα γύρω από τον πόλεμο κατά της διαπλοκής, έκανε συναντήσεις μ έναν χαρακτηριστικό της εκπρόσωπο.

Έτσι, όταν τίθεται ένα ζήτημα-όπως αυτό των συναντήσεων Τσίπρα-Ψυχάρη, το Μέγαρο Μαξίμου, οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τις ευθύνες του στο ερώτημα:

– Γιατί ένας πολιτικός αρχηγός που επικαλείται αριστερό πρόσημο και δηλώνει πολέμιος της διαπλοκής συναντιέται κρυφά με έναν ισχυρό άνθρωπο των ΜΜΕ ο οποίος συμπληρώνει αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά τα οποία περιέγραφε και κατήγγειλε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Όταν το Μέγαρο Μαξίμου απαντήσει με επάρκεια σε αυτό το ερώτημα, τότε μπορεί η συζήτηση να προχωρήσει παραπέρα. Και κυρίως, μια επαρκής απάντηση, θα μας έδινε την βεβαιότητα, ότι το παιχνίδι με τις τηλεοπτικές άδειες θα είναι καθαρό…

Share.

Comments are closed.