Πορεία από την Πάτρα μέχρι την πλατεία Συντάγματος για την ανεργία

0
Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η πορεία από την Πάτρα μέχρι την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, η οποία, όπως ανακοίνωσε  ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, εντάσσεται στο πλαίσιο κινητοποιήσεων για τη εφαρμογή μέτρων κατά της ανεργίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, «αυτή η πορεία είναι των ανέργων, των νέων αγοριών και κοριτσιών που εργάζονται ωρομίσθιοι σε πεντάμηνα και οκτάμηνα προγράμματα, σε ΜΚΟ, σε ευρωπαϊκά προγράμματα και προγράμματα ΕΣΠΑ, στο Βοήθεια στο Σπίτι και στους παιδικούς σταθμούς», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «είναι η πορεία των φτωχών και των εξαθλιωμένων».

Όπως εξήγησε στην συνέχεια ο Κώστας Πελετίδης, «επιλέξαμε αυτή τη μορφή κινητοποίησης, για να αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας των ανέργων, γιατί σήμερα δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει έστω έναν άνεργο».

Στο δήμο Πατρέων, όπως είπε ο Κώστας Πελετίδης, «είναι καταγεγραμμένοι 15.638 μακροχρόνια άνεργοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για το 2015, ενώ 10.721 άνεργοι δεν εντάσσονται στους μακροχρόνια ανέργους».

Σχετικά με την πορεία, ο Κώστας Πελετίδης είπε ότι «η διαδρομή των 220 χιλιομέτρων θα είναι διαδρομή αγώνα και θα καλέσουμε σε συμπαράσταση, σε από κοινού διεκδίκηση τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια όλης της χώρας, και ιδιαίτερα τους δήμους από τα όρια των οποίων θα περνά η πορεία.» Ακόμη ο δήμαρχος ανέφερε ότι η πορεία υπολογίζεται να διαρκέσει πέντε ημέρες. Ταυτόχρονα τόνισε ότι σημασία έχει η συμμετοχή και διευκρίνισε ότι δεν είναι απαραίτητο κάποιος να συμμετάσχει σε όλη τη διαδρομή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αρκεί, να διανύσει ακόμη και 100 μέτρα, ο καθένας με τις αντοχές του».

Επίσης, ο δήμαρχος Πατρέων είπε ότι θα ζητηθεί από τους δημοτικές αρχές και φορείς να ενισχύσουν, να βοηθήσουν και να διευκολύνουν την πορεία στα ζητήματα διαμονής και διατροφής. Μάλιστα στους ενδιάμεσους σταθμούς θα γίνονται συναντήσεις και εκδηλώσεις σε συνεργασία με δήμους, φορείς κ.α. Για αυτό τον σκοπό, αύριο Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την δημοτική αρχή της Αιγιάλειας.

Share.

Comments are closed.