Το Σάββατο το μεσημέρι βρέθηκαν στο επίκεντρο των χαιρετισμών του συνεδρίου του Ποταμιού:
η σκληρή κριτική στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική,
η ανάγκη της χώρας για βαθιές μεταρρυθμίσεις, αλλά και
το παρόν και το μέλλον των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας
με το χαρακτηριστικό ότι όλοι εμφάνισαν έντονο πολιτικό φλερτ προς το κόμμα του κ. Θεοδωράκη.
Το Συνέδριο αποτέλεσε πόλο έλξης όχι μόνο για πολιτικούς αρχηγούς αλλά και για πρώην Πρωθυπουργούς με τον Κώστα Σημίτη να προκαλεί την μεγαλύτερη αίσθηση μιλώντας για πρόσωπα ανόητα που πιστεύουν ότι από την Ελλάδα μπορούν να αλλάξουν όλο το καθεστώς της ΕΕ και ζητώντας έναν ισχυρό πόλο ανάμεσα στη Δεξιά και την παράλογη και χωρίς έρμα Αριστερά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πολιτικό άνοιγμα στο Ποτάμι και στις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας τονίζοντας ότι βρίσκονται όλες μαζί στο μεταρρυθμιστικό κύμα το οποίο πρέπει να αλλάξει την κοινωνία.
Εκείνο που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι το βήμα του συνεδρίου του Ποταμιού εξελίχθηκε όμως και σε πεδίο διαλόγου μεταξύ των δυνάμεων του κεντροαριστερού χώρου, με την κ. Γεννηματά να καλεί το Ποτάμι να πει ναι στο πρώτο βήμα του διαλόγου και τον Γιώργο Παπανδρέου να προτείνει να καθίσουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις ισότιμα γύρω από ένα τραπέζι διαλόγου.
Ο ίδιος ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης περιέγραψε πάντως μέσα από την πρόταση του για το κοινοβούλιο του κέντρου μία διαδικασία διαλόγου που θα ξεκινήσει από την κοινωνία.