Παναγιώτης Μαυρίκος: O εκδότης «θαύμα» που συνελήφθη για εκβιασμούς

0

Η είδηση της σύλληψης του εκδότη της εφημερίδας Ακρόπολις έσκασε σαν βόμβα σήμερα Δευτέρα και μας θύμισε άλλες εποχές, όμως οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» δεν έπεσαν από τα σύννεφα.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος, είναι το «θαύμα» των εκδόσεων που σε νεαρή ηλικία κατάφερε να εκδώσει πολλές διαφορετικές εφημερίδες, να λάβει «γερά» ποσά μέσω κρατικής διαφήμισης, να γίνει ακόμα και υποδιοικητής σε ψυχιατρικό νοσοκομείο (!), αλλά και να ιδρύσει πολιτικό κόμμα!

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Μαυρίκος, διευθύνων σύμβουλος της «Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος Α.Ε.», όσο ήταν ακόμη υπάλληλος της ΔΕΗ, άρχισε ήδη να αποκτάει τίτλους εφημερίδων, ενώ  έφτασε να εκδίδει, μεταξύ άλλων, τις εφημερίδες  «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», «24 ΩΡΕΣ», «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ», «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ», «Αθλητική Ημέρα» και «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ».

Ωστόσο, ο τρόπος που ο κ. Μαυρίκος εξασφάλιζε την κρατική διαφήμιση για τις εφημερίδες του παρέμενε θολός για αρκετά χρόνια. Συγκεκριμένα, από το 2009 υπήρχαν καταγγελίες από την εφημερίδα Καθημερινή, ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος εξασφάλισε για τις εφημερίδες «Ακρόπολις» και «24ώρες», με πανελλαδική κυκλοφορία 1.000 φύλλα, κρατική διαφήμιση ύψους 150.000 ευρώ για το έτος 2008!

Ο Μαυρίκος και η ΝΔ

Οι «επιτυχημένες εκδοτικές ικανότητες» του Παναγιώτη Μαυρίκου φαίνεται ότι εκτιμήθηκαν δεόντως από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι εκτός από την κρατική διαφήμιση με την οποία «προικίστηκε» ο νέος επιχειρηματίας, άνοιξε τα φτερά του και στην… διοίκηση νοσοκομείων! Για την ακρίβεια ο Παναγιώτης Μαυρίκος κατά την περίοδο της εκδοτικής του ανόδου, διορίζεται και υποδιοικητής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μαυρίκος πρόεδρος κόμματος

Ωστόσο, ο επιχειρηματίας δεν σταμάτησε εκεί. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να τον απολαύσετε σε ομιλία του, στο κόμμα το οποίο ο ίδιος δημιούργησε, με τον εμπνευσμένο, ευρηματικό και πρωτότυπο τίτλο «ΔΕΞΙΑ – Νέο Δεξιό Κόμμα».

Δείτε βίντεο με ομιλία του ως προέδρου του κόμματος ΔΕΞΙΑ – Νέο Δεξιό Κόμμα

Ο Μαυρίκος στην «πολυαγαπημένη» του ΕΡΤ

Διαπιστώνοντας ότι οι εκλογές έγερναν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Μαυρίκος εμφανίστηκε στην «πολυαγαπημένη, έτσι την είχε αποκαλέσει» ΕΡΤ.

H παρουσία του εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα δεν ήταν τυχαία, καθώς επρόκειτο για την ημέρα το τηλεοπτικού debate μεταξύ Τσίπρα – Μεϊμαράκη.

Η ΕΡΤ είχε βγάλει τον κ. Μαυρίκο ο οποίος είχε κάνει τότε «αποκαλύψεις» για τις βίλες του Β. Μεϊμαράκη και αποκάλυψε όπως ανέφερε για «μυστικά γκάλοπ πρεσβειών» που έδειχναν προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ.

Στο βίντεο αυτό είχε δημιουργήσει πλήθος αντιδράσεων και μάλιστα είχε προκαλέσει και την σφοδρή αντίδραση ακόμα και πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία είχαν γνώση του τι ακριβώς ήταν ο κ. Μαυρίκος, που τώρα το έπαιζε φιλοσυριζαίος και που είχε παίξει «χοντρή μπάλα» με διαφημιστικά συμβόλαια την περίοδο 2004-2009.

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματα σας

Share.

Comments are closed.