Ο Τσίπρας καλεί Ομπάμα γιατί βλέπει ότι οξύνεται η προσφυγική κρίση

0

Συναγερμός στην κυβέρνηση η οποία ανησυχεί πλέον ότι η προσφυγική κρίση, μετά το κλείσιμο των συνόρων και τη στάση χωρών όπως η Αυστρία, θα δημιουργήσει έκτακτες καταστάσεις οι οποίες θα είναι δύσκολο να ελεγχθούν. Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός πρόκειται, ίσως και εντός της ημέρας, να επικοινωνήσει με των Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το τηλεφωνικό ραντεβού με τον Μπάρακ Ομπάμα αναμένεται να κλειστεί άμεσα και σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα του ζητήσει να παρέμβει τόσο για τη στάση χωρών των Βαλκανίων όπως η ΠΓΔΜ όσο και προς την πλευρά της Τουρκίας η οποία μέχρι στιγμής δεν δείχνει να συμμορφώνεται σε όσα έχουν συμφωνηθεί με τους ευρωπαίους.

Την ίδια στιγμή, εμπλοκή παρατηρείται και στη νατοϊκή ναυτική δύναμη που θα αναλάβει τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων. Ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Καμμένος κάλεσε τους δημοσιογράφους προκειμένου να τους ενημερώσει ότι ο Τούρκος εκπρόσωπος στην στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ κατά την διάρκεια τριμερούς συνάντησης Γερμανίας – Ελλάδας – Τουρκίας για την «επιχείρηση» στο Αιγαίο είπε πως όσα λέει η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον όρο «bullshit» (βλακείες).

Έκκληση στα κράτη-μέλη της δυτικής βαλκανικής οδού να σεβαστούν τους Ευρωπαϊκούς κανόνες και να «λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις ανθρωπιστικές ανάγκες» των προσφύγων έκαναν σε κοινή δήλωση ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Κλάς Ντάικχοφ, υπουργός Μετανάστευσης της Ολλανδίας εκπροσωπώντας την Ολλανδική Προεδρία του Συμβουλίου.

Η Ολλανδική Προεδρία και η Επιτροπή επανέλαβαν πως βρίσκονται σε «διαρκή επικοινωνία» με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, όμως τόνισαν πως όλες οι χώρες έχουν την «ευθύνη να τηρούν τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς και να βάλουν τέλος στην πολιτική «ανοιχτού περάσματος» από τα σύνορα τους».

Τώρα αν με ρωτήσετε πού πήγε εκείνο το χιλιοειπωμένο σύνθημα «Φονιάδες των λαών αμερικάνοι» θα σας απαντούσα ότι είναι μαζί με τα: Go back κυρία Μέρκελ, Go back κύριε Σόιμπλε, Go back κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης, Go back κύριοι της Τρόικας, όπως αναφωνούσε κάποτε ο πρωθυπουργός από τη Μυτιλήνη, χωρίς τίποτα απ’ όλα αυτά να υλοποιήσει.

Αψευδής μάρτυς το παρακάτω βίντεο του ΣΚΑΪ για να μην ξεχνιόμαστε.

Share.

Comments are closed.