Μάκης Μπαλαούρας: Ηττηθήκαμε και μας στρίμωξαν

0

Δεν μπορώ να καταλάβω τι τους έχει πιάσει εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τον Παναγιώτη Σγουρίδη και τον Θεόδωρο Παραστατίδη ακολούθησε ο πρωθυπουργικός εξάδελφος Γιώργος Τσίπρας και στη συνέχεια ο βουλευτής Μάκης Μ[παλαούρας και δεν γνωρίζουμε ποιος θα ακολουθήσει, για να αποδεχτούν ότι άλλα έλεγαν κι άλλα κάνουν

Με την παραδοχή «ηττηθήκαμε και μας στρίμωξαν», ο κ. Μπαλαούρας αναφέρθηκε στην περήφανη…  εξάμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Μπαλαούρας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν κοροϊδέψαμε κανέναν, δεν είπαμε ψέματα, αλλά αναγκαστήκαμε να κάνουμε δυστυχώς μια αλλαγή στη στρατηγική μας». «Δεν μας βγήκε η εξάμηνη, σκληρή διαπραγμάτευση, ηττηθήκαμε και μας στρίμωξαν», παρατήρησε.

Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, ο κ. Μπαλαούρας είπε ότι «το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία δουλειά με το προσφυγικό γιατί είναι μια πολεμική μηχανή».

«Η κυβέρνηση, στριμωγμένη στον τοίχο, αναγκάστηκε να δεχθεί την παρέμβαση του ΝΑΤΟ, που συμφωνήθηκε ανάμεσα σε Μέρκελ – Ερντογάν», ανέφερε και πρόσθεσε πως «η στρατηγική μας απέναντι στο ΝΑΤΟ δεν άλλαξε, αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε λόγω των πιεστικών συγκυριών».

«Κάνουμε υποχωρήσεις όχι μόνο στο ΝΑΤΟ, αλλά και σε ζητήματα οικονομικής πολιτικής» παραδέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε όμως πως «δεν κοροϊδέψαμε κανέναν, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε στρατηγική».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το “κλειδί” για την επίλυση του προσφυγικού βρίσκεται στα χέρια της Τουρκίας».

Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, ο κ. Μπαλαούρας είπε ότι στις παρεμβάσεις – ομιλίες του ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ τού απάντησε ότι είναι εναντίον της ακραίας λιτότητας, ενώ για το προσφυγικό τού είπε πως «δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη με φράχτες».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner