Ανακάλυψαν οικισμούς 7.000 ετών στην Ιερουσαλήμ

0

Οικισμούς που χρονολογούνται έως και 7.000 χρόνια πριν, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην Ιερουσαλήμ. Η ανακάλυψη θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική για την μελέτη της εποχής του Χαλκού στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές, οι ανασκαφές στην συνοικία Chouafat, στην ανατολική Ιερουσαλήμ έφεραν στο φως δυο οικισμούς με τμήματα των τοίχων να παραμένουν άθικτα, αλλά και αντικείμενα, όπως πήλινα σκεύη, εργαλεία από πυρόλιθο, ένα μπολ από βασάλτη που πιστοποιούν τις ικανότητες των κατοίκων, αλλά και τις τέχνες που εξασκούνταν στην τοπική κοινωνία.

Εντοπίστηκαν επίσης ένα κολιέ με χάντρες που δείχνει ότι κοσμήματα κατασκευάζονταν ή εισάγονταν, αλλά και οστά ζώων τα οποία θα αναλυθούν περαιτέρω για να διαπιστωθούν οι διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων που έζησαν εκεί πριν από 7 περίπου χιλιετίες, αλλά και για να γίνει πιο κατανοητή η τοπική οικονομία.

Οικισμοί της εποχής του Χαλκού (από 3.500 π.Χ. έως το 2.200 π. Χ.) είχαν ανακαλυφθεί σε άλλες περιοχές όπως π.χ. σε Abu Ghosh και Motza, αλλά με αυτή την ανασκαφή εντός της πόλης «έχουμε ανακαλύψει πλέον ένα ολόκληρο χωριό» δηλώνει ο υπεύθυνος του τμήματος Προϊστορίας της ισραηλινής εφορίας αρχαιοτήτων, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά έρχονται στο φως τόσο σημαντικά απομεινάρια 7.000 ετών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

  1. της Jerusalem Post με τίτλο «Archaeologists discover 7,000-year-old Jerusalem settlement» στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ και
  2. της Dailymail με τίτλο «Are these Jerusalem’s first homes? Ruins unearthed in Holy City show it was a thriving settlement 7,000 years ago» στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τις ανασκαφές

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner