Μπάχαλο: Μένει μέχρι να φύγει ο Μ. Σφακιανάκης

0

Μετά την υπόθεση Σγουρίδη η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζητά τρόπο να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα στην Ελληνική Αστυνομία, που ζει συνθήκες εσωτερικής Βαβέλ, λόγω της αποπομπής του Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η ΕΛΑΣ βγάζει το φίδι από την τρύπα

Το Μαξίμου προσπαθεί να διασκεδάσει τις αντιδράσεις αλλά και να περισώσει τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, που πλέον παραμένει έκθετος από την τοποθέτησή του στη Βουλή των Ελλήνων και τον ο υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή να μιλάει για αναβάθμιση του εν λόγω αξιωματικού.

Έτσι επιστρατεύεται η ΕΛΑΣ να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Σύμφωνα πάντως με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ έγινε δεκτή η προσφυγή που υπέβαλε ο κ. Σφακιανάκης κατά της μετακίνησής του στον κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού. 
Συνεπώς, ακυρώνεται η απόφαση που προκάλεσε τις αντιδράσεις και στην θέση του προϊσταμένου του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., τοποθετείται ο ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο οποίος μέχρι σήμερα υπηρετούσε στην Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί η Ηρώδου Αττικού να μη χρεωθεί ακόμα ένα κάζο. Όμως πολιτικά ποιος θα μπορέσει να στηρίξει τους δυο προαναφερθέντες υπουργούς;

Οι αντιδράσεις για την αποπομπή

Η «καρατόμηση» του κ. Σφακιανάκη»  δια της μετακίνησής του ως προϊσταμένου σε υπηρεσία διοικητικής υποστήριξης της ΕΛΑΣ, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σφακιανάκης ήταν ο άνθρωπος που αναδιάρθρωσε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία με αυτόν επικεφαλής πολλαπλασίασε – κατά γενική ομολογία – τις επιτυχίες της.

Τόσκας: «Έκανε δημόσιες σχέσεις»

Αίσθηση είχε προκαλέσει νωρίτερα ο χαρακτηρισμός του κ. Σφακιανάκη ως “δημοσιοσχετίστα” που του απέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στη Βουλή.

Ο κ. Τόσκας υποστήριξε ότι “τα στελέχη κρίνονται από τις πραγματικές αστυνομικές τους ικανότητες, και όχι από τις ικανότητες που έχουν να κάνουν στις δημόσιες σχέσεις και το χρόνο που διαθέτουν στα ΜΜΕ”.

Οι δηλώσεις Τόσκα προκάλεσαν μάλιστα την έντονη αντίδραση του τομεάρχη Δημόσιας Τάξης της Ν.Δ, βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη. Σε δήλωσή του ο κ. Κυριαζίδης έκανε λόγο για κρίσεις σφαγείο και μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΕΛΑΣ. 

Κουρουμπλής: Δεν νομίζω ότι η μετακίνηση ήταν υποβάθμιση 

Την εκτίμηση ότι η μετακίνηση του Μανώλη Σφακιανάκη δεν ήταν υποβάθμιση αλλά αντιθέτως τον βοηθούσε στην εξέλιξή του διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

«Ο κ. Σφακιανάκης έχει κάνει ένα έργο, κανείς δεν μπορεί να του το αμφισβητήσει, κι αυτό με επιμονή, με προσπάθεια. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι δόθηκε μία (μεγαλύτερη) διάσταση στο ζήτημα. Η εξέλιξη σε ό,τι αφορά τις κρίσεις, νομίζω ότι δεν τον υποβαθμίζει τον κ. Σφακιανάκη και επειδή ο κ. Σφακιανάκης δεν παύει να είναι ένας άνθρωπος εξελίξιμος, για να πάει και του χρόνου παραπέρα, έπρεπε να γίνει μία τέτοια μετακίνηση, η Αστυνομία έχει μία λογική (σ’ αυτά τα πράγματα)» ανέφερε σε ραδιοφωνική του  συνέντευξη. Και σημείωσε «Αν διαφωνεί, γιατί ο άνθρωπος θέλει να ασχοληθεί με το αντικείμενο, είναι άλλο θέμα».

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του κ. Τόσκα

Share.

Comments are closed.