Εδιωξαν τον Μ. Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

0

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτούν οι τοποθετήσεις των υποστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας, που έγιναν πριν από λίγο με απόφαση του Αρχηγού του Σώματος, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, καθώς απομακρύνθηκε ο Μανώλης Σφακιανάκης από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπηρεσία στην οποία υπηρετούσε εδώ και 20 χρόνια.

Η νέα αστυνομική ηγεσία, παρότι τον έκρινε διατηρητέο στον βαθμό του, τον απομακρύνει από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μία υπηρεσία που ο ίδιος ανέδειξε τα τελευταία 20 χρόνια, κάνοντας ευρύτερα γνωστό ένα άλλο, κοινωνικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο κ. Σφακιανάκης, σύμφωνα με κατεπείγον σήμα που υπογράφεται από τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, μετακινείται σε μία… ανενεργή υπηρεσία, τον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ως προϊστάμενος.

Διατηρεί τον βαθμό του υποστρατήγου αλλά η μετάθεσή του στην εν λόγω υπηρεσία  θεωρείται σαφής υποβάθμιση και προφανώς θέτει ζήτημα μελλοντικής αποστρατίας του.

Η απομάκρυνση του κυρίου Σφακιανάκη θεωρείται απροσδόκητη ενώ πηγές της ΕΛΑΣ σχολιάζουν ότι ενδεχομένως οφείλεται στο μένος υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Αστυνομίας στο πρόσωπό του, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι η παρουσία Σφακιανάκη επηρεάζει δυσμενώς τη δική τους πορεία και ανέλιξη.

Share.

Comments are closed.