Το ρατσιστικό κρεσέντο Λαζόπουλου για τα ΑΜΕΑ και το Σόιμπλε

0

Τα πάντα στο βωμό της τηλεθέασης και της διάθεσης να χαϊδέψει αυτιά θυσιάζει ο εθνικός διασκεδαστής Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος, χθες, προέβη σε μία ακόμη προσβολή προς τα άτομα με αναπηρία, όσους δηλαδή βρίσκονται καθηλωμένοι σε αμαξίδιο.

Σε ένα ρατσιστικό κρεσέντο που είχε ως στόχο τον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, ο Λάκης επεσήμανε με στόμφο:

«Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα. Αυτό το θεωρώ παράνοια, παραφροσύνη».

Η φράση του προκάλεσε σάλο στα κοινωνικά δίκτυα και έντονες αντιδράσεις από ανθρώπους που χρησιμοποιούν αμαξίδιο.

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον «κύριο». Λάκη, που συνεχίζει ακάθεκτος το προπαγανδιστικό του έργο.

Βέβαια όταν συνειδητοποίησε ότι του την έπεσαν, όχι φυσικά οι «υπερευαίσθητοι» ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Αλλά οι απλοί πολίτες έτρεξε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Λαζόπουλος: Μιλούσα προσωπικά για τον Σόιμπλε

«Συγγνώμη» από όσους μπορεί να θίχτηκαν από τις δηλώσεις του στο χθεσινό «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» αναγκάστηκε να ζητήσει ο Λάκης Λαζόπουλους, με προσωπική επιστολή προς τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Στην επιστολή του ζητά μεν συγγνώμη, ισχυριζόμενος ότι η αναφορά ήταν… προσωπική στον Σόιμπλε και το συμβάν που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ εκφράζει έκπληξη και στενοχώρια για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Γιατί «κύριε» Λάκη εκφράζετε την έκπληξή σας; Ο όποιος κ. Σόιμπλε δεν χρησιμοποίει αμαξίδιο; Μήπως για σας υπάρχουν δυο ειδών αμαξίδια;

Αναλυτικά η επιστολή Λαζόπουλου:

«Aγαπητέ κύριε Βαρδακαστάνη,
Πρέπει να σας πω πως, με την ίδια έκπληξη και στεναχώρια, άκουσα και εγώ τις δικές σας δηλώσεις στο ΒΗΜΑ FM. Προς εσάς μόνο και τους ανθρώπους που εκπροσωπείτε, οφείλω ασφαλώς μία απάντηση. Είμαι έτοιμος να ζητήσω όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες, αν θεωρείτε ότι έθιξα εσάς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Η στάση μου όλα αυτά τα χρόνια, η υποδοχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς, τόσο στις εκπομπές μου όσο και σε θέατρα που εργάστηκα, είναι γνωστή σίγουρα και σε εσάς. Η αναφορά μου είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν μίλησα ούτε γενικά, ούτε αφηρημένα, ούτε σε πληθυντικό αριθμό. Μην επεκτείνετε λοιπόν τη σκέψη σας, σας παρακαλώ, διότι εγώ δεν επεκτάθηκα πέραν του εν λόγω πολιτικού. Είπα και εννόησα ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο μοιάζει να έχει καθηλωμένο το μυαλό και αυτή η εμμονή είναι σα να γεννά παραφροσύνη. Δεν φαντάζομαι να πιστέψατε ότι αυτές μου οι σκέψεις αφορούν όλους όσους έχουν κινητικά προβλήματα και επιστήμονες, διανοούμενους, ανθρώπους όλων των κατηγοριών. Δεν υπήρξε απολύτως καμία άλλη αναφορά και πάντα αναφέρομαι σε καθέναν ξεχωριστά. Είπα, μάλιστα, ότι η συμπεριφορά αυτή ίσως να του επιτρέπει να βάλει υποψηφιότητα ως ο νέος Χίτλερ της Ιστορίας.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο αναφέρθηκα είναι ο κύριος Σόιμπλε. Δεν αναφέρθηκα σε κανέναν άνθρωπο που έχει ή δεν έχει πρόβλημα. Δεν θα ήθελα να δοθεί άλλο νόημα στα όσα ειπώθηκαν. Είναι μία σατιρική – πολιτική εκπομπή. Έκανα μία προσωπική εκτίμηση, ότι στο συγκεκριμένο πρόσωπο ένα ατυχές περιστατικό στη ζωή του, λειτούργησε ως ένας μοχλός εμμονικής αντίληψης και περιφοράς ιδεών, οι οποίες έχουν φέρει την ανθρωπότητα σε απόγνωση. Πιστεύω πως είμαι σαφής και ξεκάθαρος. Ξέρω τους αγώνες σας, τους παρακολουθώ, τους έχω προβάλει, έχω σταθεί και θα στέκομαι πάντα δίπλα σας, αλλά αν συνέβη οποιαδήποτε παρανόηση, ακόμα και τώρα μετά τις εξηγήσεις μου, σας ζητώ όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμ
ες».

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner