Παραίτηση Σγουρίδη μετά τις δηλώσεις ότι ο Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες

0

Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του πρωθυπουργού ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης.

Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του πρωθυπουργού ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ότι ο Τσίπρας παραπλάνησε, όπως είχαν κάνει νωρίτερα και οι πρώην πρωθυπουργοί Σαμαράς με τα « Ζάπεια» και Παπανδρέου με το « λεφτά υπάρχουν».

Οι δηλώσεις του 

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον τοπικό ραδιοσταθμό MAXIMUM 93,6 και στο δημοσιογράφο  Δ.Κόλιο σχετικά με το θέμα των  αγροτών και των κινητοποιήσεων του ο κ. Σγουρίδης είχε σημειώσει: «Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν».

«Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια», πρόσθεσε.

«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν…» απάντησε ο κ. Σγουρίδης.

«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο δημοσιογράφος.

«Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. ‘Άρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα» σημείωσε ο κ. Σγουρίδης.

Η ανασκευή των δηλώσεων

Αργότερα το βράδυ της Τετάρτης πάντως ο κ. Σγουρίδης επιχείρησε να να ανασκευάσει καθώς οι δηλώσεις του προκάλεσαν διπλή οργή σε Μαξίμου και ΑΝ.ΕΛ.

«Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης. Η ουσία – την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει – είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες, την ώρα που όλη η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με την δική μας. Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν. Τέλος δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς» ανέφερε σε σχετική δήλωσή του.

Share.

Comments are closed.