Τι έλεγε ο Τσίπρας κάποτε για τα διόδια

0

Για το γεγονός ότι ζητείται από τον κ. Γιώργο Θεοφάνους, άνεργο αρχαιολόγο, του κινήματος «Δεν πληρώνω» να πληρώσει 22000 ευρώ για μη καταβολή διοδίων ύψους 420 ευρώ αναφερθήκαμε χθες στην ανάρτησή μας ΕΔΩ.

Σήμερα ψάχνοντας, όμως, στο διαδίκτυο αλιεύσαμε ένα πραγματικό κελεπούρι.

Βρήκαμε ένα βίντεο της 6 Φεβρουαρίου 2011, όπου ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Τσίπρας είχε πάει στα διόδια για να συμπαρασταθεί σε αυτούς που αγωνίζονταν εναντίον των διοδίων και μάλιστα έκανε και δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Μόλις τον ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν διατρέχουν κίνδυνο οι πολίτες που δεν πληρώνουν απάντησε (δείτε το στο 3:24):

«Αν φτάσουμε στο σημείο, τη στιγμή που δεν έχει κάτσει στο σκαμνί ούτε ένας υπουργός για τη Siemens, ούτε ο Τσουκάτος, ούτε ο Μαντέλης, ούτε κανείς άλλος για όλα αυτά τα σκάνδαλα. Τη στιγμή που οι μεγαλοκατασκευαστές κερδίζουν από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και δεν υπάρχει ένας να τους ζητήσει… να καταγγείλει αυτές τις αποικιοκρατικές συμβάσεις και κάτσουν στο σκαμνί πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι των διοδίων, τότε η αντίδραση που θα έχουν θα είναι ακόμα μαζικότερη. Οι μέρες της εξουσίας τους θα είναι μετρημένες.»

Ερωτήματα που προκύπτουν:

  1. Και τώρα που κάποιος πολίτης κάθεται στο σκαμνι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα, οι μέρες της εξουσίας του είναι μετρημένες;
  2. Τι έχει κάνει μέχρι τώρα για να μην κερδίζουν οι μεγαλοκατασκευαστές και πόσες αποικιοκρατικές συμβάσεις έχει καταγγείλει;

Δείτε το βίντεο του 2011 με τον Τσίπρα στα διόδια

Share.

Comments are closed.