Αγρότες πολιορκούν το Βελλίδειο και πέφτουν «βροχή» τα χημικά

0

Επεισόδια και χημικά πριν από λίγο όταν αγρότες προσπάθησαν να μπουν στο Βελλίδειο και τους εμπόδισαν τα ΜΑΤ. Οι αγρότες είχαν στόχο να εμποδίσουν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να εγκαινιάσει την έκθεση AGROTICA.

Υπολογίζεται ότι έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 30.000 αγρότες στη Θεσσαλονίκη για να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση.

Η είδηση ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα εγκαινίαζε απόψε στις 19:00 την έκθεση AGRTICA ήταν από μόνη της «κόκκινο πανί» για τους εξαγριωμένους αγρότες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πήραν τα τρακτέρ τους και  τράβηξαν το δρόμο για Θεσσαλονίκη.

Τα επεισόδια άρχισαν πριν τις 18:00 όταν οι αγρότες προσπάθησαν να μπουν στο Βελλίδειο και τους εμπόδισαν αστυνομικοί, κάνοντας χρήση χημικών. 

Επειδή πολλοί από τους αγρότες πιστεύουν ότι μπορεί ο υπουργός να είναι μέσα στο Βελλίδειο, γι’ αυτό και εξακολουθούν να το… «πολιορκούν» την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους εμποδίσουν με τη χρήση χημικών. 

Ωστόσο είχαμε εκτεταμένα επεισόδια έξω από το Βελλίδειο από τους αγρότες οι οποίοι  συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και στο τέλος κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλουν στο χώρο της έκθεσης.

Τελικά τα προγραμματισμένα για το βράδυ στις 19:00 εγκαίνια της έκθεσης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου ματαιώθηκαν υπό το φόβο επεισοδίων. Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που έγινε παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, του προέδρου της Helexpo, Τάσου Τζήκα και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Δείτε βίντεο όπου  οι αγρότες ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο στη Θεσσαλονίκη

Δείτε το βίντεο με τα εγκαίνια των αγροτών στο Βελλίδειο

Share.

Comments are closed.