Η Ανάπτυξη δεν έρχεται χωρίς Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

0

Δεν είναι μόνο ότι η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση αποτελεί εν πολλοίς έργο του ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Παπανδρέου.

Είναι ότι στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη δεν γίνονται χωρίς ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Εξού και τους φαίνεται παράδοξο επί έναν χρόνο τώρα η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μιλά για ανάπτυξη και να αδιαφορεί πλήρως για την υποστήριξη και ολοκλήρωση των κρίσιμων δομών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Αντ’ αυτών, καταγγέλλουν νομοθετικές επιθέσεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ που συνεχίζονται, μετάθεση της ημερομηνίας ένταξης των Δημόσιων Έργων στο σύστημα Ηλεκτρονικών Συμβάσεων, απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου ηλεκτρονικής υποστήριξης του νόμου για τη Διαφάνεια, Αξιοκρατία & Αποτελεσματικότητα στη Δημόσια Διοίκηση, σημαντικές καθυστερήσεις στη διασύνδεση των βάσεων δεδομένων του δημοσίου, έλλειψη συγκροτημένου σχεδιασμού έργων ΤΠΕ και e-gov μέσω του νέου ΕΣΠΑ κ.ο.κ.

Τι ζητούν; Να οριστικοποιήσει η κυβέρνηση, έστω και μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, συγκεκριμένους στόχους, χρονοδιαγράμματα και πολιτικές για το σύνολο των θεμάτων που άπτονται της Ψηφιακής Ικανότητας της χώρας μας, ώστε να μην μείνει η Ελλάδα ουραγός της Ψηφιακής Ένωσης που διαμορφώνεται σήμερα στην Ευρώπη…

Share.

Comments are closed.