«Ραβασάκια» σε πάνω από 30.000 κακοπληρωτές δανειολήπτες στέλνουν οι τράπεζες

0

Τελεσίγραφα σε περισσότερους από 30.000 κακοπληρωτές δανειολήπτες ετοιμάζονται να στείλουν οι τράπεζες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», το μήνυμα των τραπεζών θα είναι σαφές: «Πληρώστε τα δάνεια σας διαφορετικά θα λάβετε ειδοποιητήριο πλειστηριασμού» ακόμη και για την πρώτη κατοικία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τράπεζες έχουν ήδη εντοπίσει περισσότερους από 30.000 στρατηγικά κακοπληρωτές, ενώ οι διασταυρώσεις στοιχείων συνεχίζονται και δεν αποκλείεται ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος. Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις αντιμέτωποι με πλειστηριασμό θα βρεθούν αρχικά περί τους 10.000 δανειολήπτες που έχουν μεγάλα ακίνητα στην κατοχή τους και οι οποίοι αν και μπορούν συστηματικά αποφεύγουν να ρυθμίσουν και να πληρώσουν.

Πιο αναλυτικά τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλούν στους δανειολήπτες με δάνεια σε καθυστέρηση οι δεύτερες ειδοποιήσεις, το μήνυμα των οποίων δεν θα αφήνει πολλά περιθώρια για καθυστερήσεις. Οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες θα πρέπει να τα ρυθμίσουν σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο να βγει σε πλειστηριασμό το υποθηκευμένο ακίνητο ακόμη και εάν πρόκειται για κύρια κατοικία.

Share.

Comments are closed.