Αποκάλυψη γνωστού δημοσιογράφου για Τσίπρα τον Σεπτέμβρη ‘15: «Να ζωστούμε με εκρηκτικά και ο θεός βοηθός»

0

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνομιλία «off the record» που είχε με τον πρωθυπουργό, αποκάλυψε ο γνωστός δημοσιογράφος, Θάνος Δημάδης, ανταποκριτής ελληνικών μέσων ενημέρωσης σε Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη.

Με ανάρτησή του στο Facebook και στο Instagram, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε την κατ’ ιδίαν συζήτηση και την φράση του Τσίπρα «Ε, τότε αν συμβεί αυτό τι να πω; Να ζωστούμε με εκρηκτικά και ο θεός βοηθός»

Ολόκληρη η ανάρτηση του Θάνου Δημάδη έχει ως εξής: 

«Τον περασμένο Σεπτέμβριο, λίγες ώρες πριν ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη όπου ήρθε για την σύνοδο του ΟΗΕ, και επιστρέψει πίσω στην Αθήνα, είχα μαζί του μία «off the record» τετ α τετ στιχομυθία στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου διέμενε, την οποία μετά από τόσους μήνες δικαιούμαι να αποκαλύψω, διότι υπό το φως των στιγμών που ήδη ζούμε και θα ζήσουμε τους επόμενους μήνες αποκτά πλέον προστιθέμενη αξία.

«Από τις πληροφορίες που έχω, εκτιμώ ότι η αξιολόγηση δεν θα κλείσει τόσο σύντομα όσο περιμένετε. Σας προβληματίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο;» τον ρωτώ. 

«Το πιστεύεις πραγματικά αυτό που μου λες;» με ρωτάει ανασκουμπώνοντας ασυναίσθητα τα χέρια του, ένα πρώτο δείγμα αμηχανίας από μέρους του. 

«Του λέω πως όχι μόνο το πιστεύω αλλά βάσει των όσων έχω καλύψει ως ρεπορτάζ από το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες τα τελευταία πέντε χρόνια, «συνάγω το συμπέρασμα ότι οι πιστωτές έχουν κάθε λόγο να χρονοτριβούν και να μην κλείσουν έγκαιρα την αξιολόγηση. Είναι ο μόνος τρόπος να καθυστερήσουν τις αποφάσεις για το χρέος αλλά και να σας φθείρουν πολιτικά θέτοντας διαρκώς ολοένα περισσότερα προαπαιτούμενα». 

»Τον βλέπω να με κοιτά με απορία… “Δεν το πιστεύω ότι θα σκεφτούν να κάνουν κάτι τέτοιο” μου απαντά με βλοσυρό βλέμμα. Δείχνει όμως να θέλει να δώσει συνέχεια στην συζήτηση μας. “Εσύ πώς το βλέπεις; Πιστεύεις δηλαδή ότι έχουν αυτό στο μυαλό τους;” με ρωτά. 

»”Αυτό εγώ διαβλέπω ότι θα συμβεί. Εσείς είστε προετοιμασμένοι για μία τέτοια εξέλιξη; Πως θα αντιδράσετε αν αυτή η εκτίμηση επιβεβαιωθεί;”. 

»Η απάντηση που μου δίνει ο Τσίπρας μού υποδηλώνει πως κάθε άλλο παρά πλήρη συνειδητοποίηση της σφαιρικής κατάστασης υπάρχει. “Ε, τότε αν συμβεί αυτό τι να πω; Να ζωστούμε με εκρηκτικά και από κει και πέρα ο Θεός βοηθός!”.

»Ανασύροντας τον σήμερα απο τις σημειώσεις μου και εντάσσονταν τον στην σημερινή συγκυρία με το γνωστό σκηνικό που διαμορφώνεται γύρω μας, εκείνος ο διάλογος καταδεικνύει κάτι πολύ συγκεκριμένο: ή έλλειμμα διορατικότητας ή άρνηση της πραγματικότητας, ή και τα δύο. Και στην πολιτική και τα δύο αυτά αποβαίνουν συνήθως καταστροφικά για έναν πολιτικό. Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν αμφισβητεί τις καλές προθέσεις του Τσίπρα ούτε τον Ιανουάριο του ’15 ούτε τον Ιανουάριο του ’16. Αν όμως η κυβέρνηση του συνεχίσει να πορεύεται με χαρακτηριστικά της ένα από τα δύο ή και τα δυο παραπάνω γνωρίσματα, τότε σίγουρα ούτε οι καλές προθέσεις θα αρκούν ούτε φυσικά θα υπάρχει αυτή την φορά η πολυτέλεια της απλής αυτοκριτικής.

Θάνος Δημάδης» 

Share.

Comments are closed.