«Λουκέτο» βάζει και η Softex και 150 εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο

0

Μετά τους 1000 εργαζόμενους της Eldorado Gold στη Χαλκιδική, που οδηγούνται στην ανεργία, έρχεται να προστεθεί άλλη μια εταιρεία που αφήνει 150 εργαζόμενους στο δρόμο. Είναι η Softex που κλείνει το εργοστάσιό της και ας σημειωθεί ότι αυτή είναι η τελευταία χαρτοβιομηχανία στην Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε από τον διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας στους περίπου 150 εργαζόμενους, το εργοστάσιο κλείνει οριστικά, καθώς η εταιρία δεν κατάφερε ποτέ να ανακάμψει από την πυρκαγιά τον περασμένο Ιούλιο στις κεντρικές εγκαταστάσεις στην Ιερά Οδό, η οποία κατέστρεψε πολλά μηχανήματα.

Η εταιρεία δεσμεύτηκε να αποζημιώσει τους εργαζόμενους, που ζητούν να τους κοινοποιηθούν επισήμως οι απολύσεις και όχι προφορικά. Το σωματείο των εργαζομένων ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και δηλώνει πως δεν θα αποχωρήσει από τις εγκαταστάσεις, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως οι ζημιές μπορούν να επιδιορθωθούν.  Να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Softex ξέσπασε 2 μέρες πριν το δημοψήφισμα και υπό καθεστώς capital controls.

ΓΣΕΕ: Σε ρόλο παρατηρητή η κυβέρνηση

«Την ώρα που η μία μετά την άλλη οι επιχειρήσεις στη χώρα μας βάζουν λουκέτο, σήμερα προστέθηκε και η SOFTEX, η κυβέρνηση περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή, βλέποντας τη λίστα των ανέργων να γιγαντώνεται.  Η ΓΣΕΕ έχει εξαρχής κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και το κάνει για πολλοστή φορά αλλά όπως φαίνεται απευθύνεται σε μη ευήκοα ώτα», αναφέρει σε  ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία.

«Η ανεργία είναι το μείζον πρόβλημα για τη χώρα και η υφεσιακή και αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης το μόνον που καταφέρνει είναι να αυξάνει τα λουκέτα στην αγορά και να ενισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις την εκβιαστική συμπεριφορά ανήθικων εργοδοτών.  Η ΓΣΕΕ απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και των αρμοδίων υπηρεσιών του ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να ασκηθούν οι αναγκαίες πιέσεις προς την πολυεθνική, στην οποία ανήκει η SOFTEX, για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και να συνεχιστεί η λειτουργία της συγκεκριμένης επιχείρησης», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.

Share.

Comments are closed.