Categories: Πολιτική

Θα μας τρελάνουν: Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κυβέρνησης για το ασφαλιστικό

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό ασκεί με ανακοίνωση της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ζητά από αυτή «να επανεξετάσει το θέμα και να μην προσθέσει και άλλους στον ήδη μεγάλο αριθμό των νέων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα».

«Ο στόχος θα πρέπει να είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας βασισμένη στους νέους και τις νέες, με πολιτικές που θα φέρουν πίσω τους νέους επιστήμονες και δεν θα δημιουργήσουν νέους μετανάστες» σημειώνει επίσης η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή διαφωνούν με το πιο κομβικό για το ΣΥΡΙΖΑ νομοσχέδιο και το πιο φιλελεύθερο και παραμένουν σε αυτόν; Εδώ ισχύει: «Τι πίνεις και δε μου δίνεις…»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση στην νέα της πρόταση για το ασφαλιστικό, οφείλει να λάβει μέριμνα για τους νέους εργαζόμενους και ανέργους. Την στιγμή που η ανεργία των νέων αγγίζει το 60% και η πλειοψηφία των νέων εργαζομένων βρίσκεται κάτω από καθεστώς μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, βιώσιμο μπορεί να είναι μόνο εκείνο το ασφαλιστικό που θα δίνει την δυνατότητα εργασίας στους νέους κάτω από συνθήκες πλήρης και σταθερής απασχόλησης. Θα πρέπει οι εισφορές να είναι κοινωνικά δίκαιες, πάντα σε συνάρτηση με το εισόδημα του κάθε εργαζομένου.

Σε αντίθεση έρχεται το νέο σχέδιο νόμου, όπου, το ποσοστό των εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους και ελευθέρους επαγγελματίες, δεν προσφέρει καμία ελάφρυνση ενώ αυξάνει τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν. Στις παραπάνω κατηγορίες ανήκει πληθώρα νέων επαγγελματιών και επιστημόνων που κάθε χρόνο οδηγούνται στο κλείσιμο των βιβλίων και την εγκατάλειψη των επαγγελματικών τους φορέων, λόγω των ήδη υπέρογκων εισφορών που καλούνται να καταβάλουν έως σήμερα.

Απαιτούμε, η κυβέρνηση, όπως δεσμεύτηκε, να επανεξετάσει το θέμα και να μην προσθέσει και άλλους στον ήδη μεγάλο αριθμό των νέων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Ο στόχος θα πρέπει να είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας βασισμένη στους νέους και τις νέες, με πολιτικές που θα φέρουν πίσω τους νέους επιστήμονες και δεν θα δημιουργήσουν νέους μετανάστες».

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Η Ρωσία στηρίζει επίσημα στο β’ γύρο των γαλλικών εκλογών τη Λεπέν – «Ο λαός της Γαλλίας επιδιώκει κυρίαρχη εξωτερική πολιτική»

Η Ρωσία στηρίζει πλέον και επίσημα την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν (Marine Le Pen) στις γαλλικές…

6 ώρες ago

H Δημοτική Παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» ζητά να δημιουργηθεί στο Χαλάνδρι Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)

Χιλιοειπωμένη έκφραση που βρίσκεται στα χείλη όλων μας: «Το μέλλον είναι τα παιδιά μας». Δεν…

8 ώρες ago

Φίλιππος Σαχινίδης* στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ : Οι πολίτες είδαν το βιοτικό τους επίπεδο να υποβαθμίζεται

Ομιλία Φίλιππου Σαχινίδη στην εκδήλωση του Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) με θέμα: «Ελληνική Οικονομία…

11 ώρες ago

Μανώλης Χριστοδουλάκης*: Έχουμε μπροστά μας μια συλλογική, εξωστρεφή, δημοκρατική διαδικασία – Η παράταξη χρειάζεται την αυτοπεποίθηση της νίκης [Βίντεο]

«Έχουμε μπροστά μας μια πολύ όμορφη, συλλογική, εξωστρεφή και δημοκρατική διαδικασία και όχι μια εσωκομματική…

15 ώρες ago

Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου: Μουσικο-χορευτική παράσταση – «Χρυσοπράσινο φύλλο δεν σε ξεχνώ»

Η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου και ο Δήμος Χαλανδρίου, με τη στήριξη του συλλόγου Ελληνοκυπρίων Βορείων…

17 ώρες ago

ΠΑΣΟΚ: Οι έξι (μέχρι στιγμής) υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος και οι πολιτικές τους διαφορές

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι έξι , μέχρι αυτή τη στιγμή, υποψήφιοι για την ηγεσία…

18 ώρες ago