Καβγάς Κατρούγκαλου-ΕΣΗΕΑ για το ασφαλιστικό

0

Άγριος καβγάς ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας και την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας με αφορμή τις προβλέψεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για τους δημοσιογράφους οι οποίοι πλέον από μισθωτοί θα αντιμετωπίζονται ως αυτοαπασχολούμενοι με αποτέλεσμα να χάνουν δύο μισθούς και άλλα δικαιώματά που πηγάζουν από τη μισθωτή σχέση εργασίας.

«Με το ασφαλιστικό θέλουν να τελειώσουν και τους δημοσιογράφους» τιτλοφορείται η σχετική ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων στην οποία δεν υπάρχει η παραμικρή προσωπική αναφορά ή επίθεση στον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Αντίθετα η ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας δεν αρκείται μόνο στην παράθεση στοιχείων αλλά κάνει λόγο για παραπληροφόρηση και απώλεια του τεκμηρίου της ανεξαρτησίας και της προστασίας της ελευθερίας της έκφρασης των απόψεων. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί μάλιστα η προτροπή του κ. Κατρούγκαλου προς την ΕΣΗΕΑ «να λάβει εκείνα τα μέτρα που θα αποτρέπουν πρακτικές και κατευθύνσεις χειραγώγησης της δημοσιογραφίας και θα συμβάλλουν στην έγκυρη πληροφόρηση του ελληνικού λαού» με αφορμή μια ανακοίνωση.

Share.

Comments are closed.